Primăria Ciorogârla a pregătit pentru toți copiii din localitate, o petrecere pe cinste, pentru data de 1 iunie 2021. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, evenimentul s-a tot amânat, iar cei mici deveneau din ce în mai nerăbdători să afle ziua în care se pot distra, din nou, în voie, fără vreo restricție. Iar această zi a fost cea de sâmbătă, 26 iunie, când, cu mic cu mare, cei din Ciorogârla s-au adunat, mai întâi în parcul școlar Ciorogârla și mai apoi, în cel din curtea școlii din Dârvari, pentru … distracție!

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 555

Cinci ore pline de joacă și voie bună, într-o vară autentică, cu mult soare și fără ca vreun nor să umbrească veselia celor mici. Animatorii au avut grijă ca nici un pici să nu se plictisească. Și s-au ocupat, la modul cel mai serios, de face-painting, fiecare copil având pe obrăjori mici opere de artă; au confecționat animăluțe din baloane colorate, au întreținut întreaga atmosferă cu jocuri din copilăria celor deveniți de acum adulți, jocuri care i-au încântat peste măsură pe cei care le descopereau abia acum. A fost și multă, foarte multă muzică pentru copii, multă înghețată și tot atât de multă vată de zahăr. Pasionații de aeromodele au putut admira și trei astfel de aparate de zbor, realizate și deținute de artistul plastic George Băjan. Copiii s-au fotografiat lângă ele și au aflat lucruri interesante despre Suhoi SU-26, Albastros D.III sau despre Bixler-ul electric – aeromodelele expuse în parc, de la pilotul de avioane ultraușoare și de parapantă, Bogdan Dumitru.

Printre cei care s-au bucurat de orele de distracție s-a aflat și viceprimarul comunei Ciorogârla, Nicușor Popa, însoțit de cele două fiice – Teodora și Ilinca. La rândul său, primarul localității, Victor Niculae, ne-a declarat că și-a dorit mult ca acest eveniment să aibă loc, chiar dacă s-a petrecut cu întârziere. ”Acum, că s-a terminat și școala, distracția este și mai mare. ­Copiii aveau nevoie de aceste momente, după un an de stat în casă, după ce multă vreme chiar și parcurile au fost închise, își doreau să se revadă, să alerge, să se joace. Nu am fi putut să lăsăm să treacă luna iunie, fără să-i sărbătorim!”, a spus edilul.

După ora 15.30, epuizați de joacă, cei mici au plecat spre casele lor, pentru masa de prânz, iar animatorii s-au declarat încântați de energia și efervescența copiilor din Ciorogârla, care nu i-au lăsat nicio secundă fără ”job-ul” pentru care au fost ”tocmiți”.