De Ziua Mondială a Sănătăţii, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea şi-a anunţat, din nou, susţinerea fianciară a spitalelor din subordinea Minicipalităţii. Edilul spune că vrea să facă în aşa fel încât, cetăţenii care vin la tratament în spitalele din Bucureşti să fie cât mai bine îngrijiţi, iar cadrele medicale să fie mulţumite de condiţiile în care-şi desfăşoară activitatea.

 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a transmis un mesaj cadrelor medicale şi pacienţilor, deopotrivă, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii. În acest context, edilul a anunţat că în bugetul pentru acest an este prevăzută suma de 83 de milioane de euro pentru cele 19 spitale din subordinea Primăriei şi pentru cabinetele şcolare medicale şi stomatologice. În aceşti bani se pare că sunt incluse şi  sumele necesare pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan „ultramodern, conform standardelor europene”.

Primăria va construi de la zero un spital

Noua unitate medicală va avea aproximativ 2.000 de paturi iar construcţia şi amenajarea ei va costa în jur de 300 milioane de euro. Primarul a ţinut să precizeze şi faptul că “avantajul unui spital construit de la zero este că toate circuitele medicale pot fi configurate cu respectarea strictă a normelor legale, ceea ce atrage după sine o calitate ridicată a actului medical. Noul spital va cuprinde secţii pentru care în Bucureşti se înregistrează un deficit de paturi, respectiv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arşi”.

Edilul Capitalei, Gabriela Firea: „Sănătatea este şi va rămâne o prioritate pentru mine şi echipa mea”

“La mulţi ani tuturor celor care lucrează în sistemul de sănătate, fie că sunt medici, asistenţi său personal auxiliar! Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătăţii, le doresc zile senine şi putere de muncă, pentru a-şi putea continua misiunea nobilă şi extrem de importantă pe care o au, aceea de a avea grijă de sănătatea noastră! Aşa cum am promis, sănătatea este şi va rămâne o prioritate pentru mine şi pentru echipa mea. Sunt alături de întreg personalul medical din cele 19 spitalele subordonate Municipalităţii şi îmi reafirm pe această cale susţinerea în ceea ce priveşte investiţiile şi dotările pentru unităţile medicale, astfel încât atât pacienţii care au nevoie de îngrijiri medicale, cât şi personalul medical, să fie mulţumiţi”, a transmis primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, de Ziua Mondială a Sănătăţii.