Ilie Stan, actualul antrenor al Concordiei Chiajna și fostul tehnician al Stelei, și Laurenţiu Reghecampf, cel care conduce acum formaţia patronată de Gigi Becali, s-au duelat, ba chiar războit, în ultimele zile, în presă, la baza scandalului stând «meritele» pe care și le arogă fiecare pentru forma bună pe care o are acum gruparea din Ghencea. Disputa dintre cei doi se va muta, în câteva zile, pe gazon, Concordia și Steaua întâlnindu-se în meci direct, eliminatoriu, în optimile Cupei României!

În urmă cu patru luni, Laurenţiu Reghecampf era privit ca un zeu la Chiajna, echipă pe care nu numai că reușise să o salveze dintr-o situaţie critică, dar o și dusese pe o poziţie mai mult decât liniștită, cu câteva victorii de antologie – printre care una și pe terenul campioanei, CFR Cluj, cu 4-2 – și un joc extrem de plăcut și eficient. Reghe era preferatul primarului Mircea Minea, iar echipa pe care o formase se anunţa a fi de mare perspectivă.

Acum, Reghe­campf este privit ca un «proscris» la Chiajna. După plecarea sa la Steaua a venit potopul. Nu mai puţin de nouă fotbaliști din echipa sezonului trecut (Chiacu, Mamele, Filip, Bratu, Krumov, Guillherme, Alex dos Santos, Adi Rocha și Vlad Munteanu) au depus memorii – se spune, împinși de la spate de Reghe­campf și impresarul Anamaria Prodan – pentru a-și recupera o sumă totală de 200.000 de euro, bani care le-ar fi fost promiși în sezonul trecut dacă echipa se salvează de la re-trogradare. Pe lângă ei, Laurenţiu Reghecampf solicită o sumă de 53.000 de euro, bani pe care primarul Minea pretinde că i-ar fi dat-o, iar tehnicianul spune că nu ar fi primit-o, ameninţând cu justiţia.

Cine aleargă mai bine

Colac peste pupăză, Reghecampf s-a certat și cu Ilie Stan, fostul său coechipier de la Steaua și tehnicianul care a pregătit actualul lider al Ligii I la începutul anului. Ilie Stan e principal la Concordia Chiajna, dar e mândru de rezultatele Stelei. Antrenorul în vârstă de 44 de ani consideră că parcursul senzaţional al celor din Ghencea din acest sezon i se datorează în mare parte. „Consider că eu am un merit mare la ce se întâmplă acum la echipă. De când am ajuns eu acolo, Steaua a început să crească. Am făcut o pregătire fizică foarte bună în iarna trecută și asta s-a văzut în parcursul ulterior. Jucătorii nu s-au mai accidentat, Tănase a jucat constant, Chiricheș și Bourceanu la fel!”, a mărturisit Stan.

Replica lui Reghecampf nu a întârziat. „O echipă nu poate trăi niciodată dintr-o pregătire de iarnă, dacă nu există continuitate. Nu mă asociez cu ce a făcut Ilie Stan, nu sunt de acord cu pregătirile la munte. Fotbalul modern înseamnă viteză și forţă. Dacă antrenezi alergarea de anduranţă, n-ai cum să ai viteză și forţă. Ce a făcut Ilie Stan nu ajută o echipă de fotbal, nu voi face niciodată la fel că el”, a spus Reghecampf.

Între cei doi s-a interpus marele antrenor Emeric Ienei. “O echipă nu poate trăi dintr-o pregătire de iarnă, dar dacă nu ai alergare de anduranţă, nu poţi să faci aler-gare de profunzime. La noi, în România, din păcate, între tur și retur există o distanţă foarte mare și atunci antrenorii trebuie să organizeze în așa fel pregătirea ca atunci când se reia campionatul echipa să fie în dispoziţia cea mai bună. Jocul este cel mai bun antrenament, dar să te duci permanent în Austria să joci nu se poate, trebuie făcută și o pregătire psiho-fizică”, a spus Ienei.

Meciul Concordia – Steaua, din optimile Cupei, va avea loc pe 31 octombrie, la Chiajna, de la ora 21.30.

Ilie Stan se nu a acceptat să mute meciul din Cupa României pe Naţional Arena, așa cum ar fi vrut Steaua. Așa că partida se va disputa la Chiajna, așa cum a fost programată încă de la tragerea la sorţi. Steliștii sperau ca Ilie Stan să accepte propunerea lor și meciul să se dispute pe stadionul cu care ei au devenit deja obișnuiţi. Arena din Chiajna are 5.123 de locuri, faţă de cele 51.000 ale Arenei Naţionale.

Steaua și Concordia s-au întâlnit în prima etapă a Ligii 1, roș-albaștrii impunân­du se cu 1-0 prin golul reușit de Rusescu. Stan și Reghecampf s-au mai duelat și în Liga a 2-a, pe când Reghe era la Snagov, iar «Iliesta» la Brănești. Trupa actualului tehnician stelist s-a impus cu 2-0.