Femeia din România care a fost rănită în atacul din Londra, de pe 22 martie, și-a pierdut viața, a anunțat Scotland Yard. Ea avea 31 de ani și era internată de două săptămâni în stare gravă.

Ambasadorul României la Londra Dan Mihalache, a declarat că tânăra a decedat joi seară și că va acorda ajutorul necesar pentru repatrierea acesteia.

„După ce a luptat să trăiască timp de peste două săptămâni, iubita şi de neînlocuita noastră Andreea – o fiică, soră şi parteneră minunantă, o prietenă dedicată şi cea mai unică şi iubitoare persoană pe care ţi-o poţi imagina – a fost smulsă cu cruzime din vieţile noastre, în modul cel mai crud şi laş. Ne vom aminti mereu de ea ca de raza noastră de lumină strălucitoare care va continua să strălucească cu putere în inimile noastre”, afirmă familia româncei.

Andreea Cristea se afla în Londra cu iubitul ei, în vacanță, de ziua de naștere a românului, ocazie cu care urma să o ceară în căsătorie. Amândoi se aflau pe Podul Westminster când un bărbat a intrat cu mașina în mulțime. Românca a fost lovită cu mașina de terorist și aruncată în Tamisa, de unde a fost recuperată ulterior de echipele de salvare și transportată la spital.

Ea a suferit o intervenţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge, iar starea ei se îmbunătățise. Plămânii ei au început să se vindece, însă nu şi-a recăpătat cunoştinţa. Astăzi a venit vestea că ea și-a pierdut viața. Este a cincea victimă a atacului terorist.

Atentatul din Londra este cel mai grav din ultimii 12 ani pentru Marea Britanie. Khalid Masood a intrat la întâmplare cu mașina în pietonii de pe podul Westminster, apoi a înjunghiat un polițist. Bilanțul atacului înainte de decesul româncei era de patru morți și 40 de răniți. Atacatorul a fost în cele din urmă lichidat și el.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul cetăţeanului român rănit grav în urma atacului produs în data de 22 martie 2017 la Londra.

”În prezent, reprezentanții Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar. Ministerul Afacerilor Externe este pregătit să suporte costurile aferente repatrierii trupului neînsufleţit din fondul de urgenţă aflat la dispoziţia ministrului afacerilor externe şi va menţine legătura, prin intermediul Ambasadei României la Londra, cu autorităţile britanice în vederea definitivării aspectelor legate de repatriere. Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanțe familiei îndoliate și va acorda întreaga asistență necesară în continuare.”, se mai arată în comunicaul MAE.