S-a dat startul lucrărilor la prima creşă publică din comuna Berceni

În comuna Berceni, promisiunile sunt respectate! Acum, a venit rândul primei creșe din localitate, pentru construcția căreia s-au demarat, recent, lucrările. ”Săptămâna trecută, după un proces laborios de autorizare și avizare a lucrărilor de construire, concretizate cu emiterea autorizației de construire, pe 22.12.2022, și cu semnarea contractului de execuție a lucrărilor pentru <<construire creșă, amenajare loc de joacă, împrejmuire teren>> (…), a fost începută execuția proiectului, care va contribui la dezvoltarea serviciilor de educație antepreșcolară din localitate. Administrația locală a înțeles cât de necesară este existența unei instituții de învățământ antepreșcolar, în Berceni, și am venit în întâmpinarea acestei nevoi”, ne-a declarat primarul localității, Gheorghe Covrigea.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 636

Așadar, nu peste mult timp, familiile tinere, tot mai numeroase de la an la an, care au copii mici, nu vor mai fi nevoite să-i ducă pe micuți, zilnic, la creșele din București, Primăria Berceni construind pentru ei, prima creșă publică din localitate. O instituție educațională pentru nivel antepreșcolar, cu spații moderne, complet dotată și utilată cu tot ceea ce este necesar. ”Necesitatea acestei investiții a rezultat din faptul că evoluția demografică la nivelul localității noastre este în creștere, iar numărul de unități de învățământ de pe raza comunei Berceni devine insuficient. Și, cum societatea actuală este supusă permanent schimbărilor, și educația tinerelor generații trebuie să se poată adapta, și ea, rapid, acestor schimbări. Suntem obligați, așadar, ca autoritate locală, să venim cu proiecte de dezvoltare a instituțiilor de învățământ, la standarde moderne și actuale”, ne-a mai spus edilul. ”Prima creșă publică din comuna noastră rezolvă o problemă acută, oferind posibilitatea părinților să își lase copiii într-un cadru instituționalizat, sigur, plăcut, proiectat la standarde europene. Îmi doresc realizarea acestui proiect într-un timp cât mai scurt. Obiectivele specifice ale acestuia sunt: construirea unui imobil nou având, așadar, destinația de creșă – cu 3 grupe, precum și dotarea corespunzătoare a acestuia, crescând capacitatea infrastructurii de educație din localitate”, a completat Gheorghe Covrigea.

Finanțare asigurată integral de la bugetul local

Creșa care urmează a se construi în comuna Berceni, amplasamentul ales fiind Str. Fabrica de Mobilă nr. 8, teren în suprafață de circa 900 mp, va avea un nivel de înălțime de P+1E și o suprafață construită de 312 mp pe fiecare nivel. Va fi compusă, la parter, din 3 săli de grupă, fiecare sală cu grup sanitar propriu, un cabinet medical cu zonă de izolator, o zonă de vestiar cu duș pentru personalul didactic și o zonă de oficiu cu biberonerie. La nivelul superior vor fi sălile de activități (pictură, gimnastică, lucru manual), dotate cu cameră pentru depozitare materiale didactice, grupuri sanitare pentru copii, și tot aici va fi amplasată camera tehnică. La cele 3 grupe prevăzute vor putea fi înscriși antepreșcolari cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani.

Valoarea ­totală a proiectului este de 3.557.430,51 lei, cu fi­nanțare integrală de la bugetul local.

S-a semnat și achiziția celui de-al doilea microbuz școlar

Proiectul construcției creșei publice se alătură celorlalte realizări pe partea de educație, implementate de primarul Gheorghe Covrigea: construcția Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 3 și a Școlii Nr. 2, afterschool, construire sală de sport modernă, mansardare la Școala Nr. 1.

De asemenea, în ace­lași context, putem aminti de încheierea, recent, a achiziției celui ­de-al doilea microbuz școlar, după ce achiziția primului a fost definitivată la finalul anului trecut.

”Ambele microbuze vor ajunge în posesia noastră, cu aproximație, în iunie-iulie, și vor deservi mai multe trasee, pentru a prelua copiii de acasă și a-i duce la școală și pentru a-i aduce acasă, de la școală. Microbuzele școlare corespund tuturor normelor în domeniu, pentru a oferi elevilor din localitate cele mai bune și sigure condiții de transport. Linia specială destinată elevilor va funcționa pe toată perioada cursurilor școlare și, de asemenea, microbuzele vor putea fi utilizate inclusiv pentru deplasările copiilor la olimpiade/concusuri sau în excursii organizate de școală”, ne-a detaliat primarul.