⬤ Centrul de vaccinare din parcarea complexului comercial este un centru mobil, deschis temporar, care vine în sprijinul comercianților și clienților și funcționează între orele 08.00-14.00, după care medicii se mută la centrul fix de la Sala Sporturilor Dobroești, unde programul de vaccinare este 15.00 – 20.00

Chiar dacă măsurile restrictive impuse pentru a stopa răspândirea COVID-19 s-au mai relaxat din data de 15 mai 2021, în România, campaniile de vaccinare continuă și încă foarte mulți oameni văd o oportunitate deschiderea centrelor mobile în apropiere de locurile unde domiciliază sau unde lucrează, unde se pot vaccina fără programare, cu serul pe care-l doresc.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 549, ediția print

Ținând cont de solicitările angajaților companiei, dar și de dorința multora dintre comercianții care au afaceri în cadrul complexului, Centrul Comercial Dragonul Roșu a anunțat că se implică în combaterea pandemiei și, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale – Unitatea mobilă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Carol Davila”, Prefectura Ilfov, Primăria Dobroești, Direcția de Sănătate Publică Ilfov și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, a asigurat amenajarea și utilarea unui centru mobil de vaccinare în parcarea complexului. 

Cătălin Marius Dragotă, director operațional al Centrului Comercial Dragonul Roșu ne-a declarat că ”Dragonul Roșu a fost printre primele unități private care s-au mobilizat exemplar în prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Această pandemie ne-a arătat tuturor cât de repede se pot schimba lucrurile și mai ales cât de vulnerabili suntem în fața unor provocări imprevizibile. Noi am pus accent pe continuarea în siguranță a activității și pe grija pentru sănătatea angajaților, clienților și partenerilor noștri. Deschiderea punctului de vaccinare din parcarea Complexului Comercial Dragonul Roșu este cea mai recentă dintre initiațivele prin care ne propunem să fim alături de comunitate. Este un gest de solidaritate și mai ales de responsabilitate pe care nu l-am fi putut duce la bun sfârșit fără încrederea și suportul partenerilor noștri instituționali.Suntem ono­rați că am putut veni în sprijinul populației, dar și al autorităților implicate în lupta împotriva acestei pandemii. Mulțumim pentru încrederea acordată în mod special Ministerului Apărării Naționale, care s-a ridicat cu profesionalism la înălțimea misiunii sale de a sprijini și proteja comunitățile, transformând această inițiativă într-o oportunitate de vaccinare facilă pentru cei care locuiesc și activeză în zonă”, a spus Cătălin Dragotă care a adăugat că circa 70-80 de persoane din cadrul companiei și până la 2.000 de persoane din rândul comercianților și-au exprimat intenția de a se vaccina la centrul mobil din parcarea compexului.    

Acesta funcționează zilnic, începând de luni, 17 mai 2021, între orele 08.00-14.00. Aici există un singur flux de vaccinare, iar imunizarea se realizează cu Pfizer, nu este nevoie de programare, însă doritorii trebuie să aibă la ei un act de identitate valabil. 

Centru fix de vaccinare, deschis la Sala Sporturilor din Dobroești

”Pentru a asigura acces extins și facil la vaccinare tuturor locuitorilor din zonă, unitatea mobilă din parcarea Centrului Comercial Dragonul Roșu își continuă programul, de luni până sâmbătă, de la ora 15.00 până la ora 20.00, în incinta centrului amenajat de Primăria Dobroești, în Sala Sporturilor din localitate (Bd. Nicolae Bălcescu nr. 16-18, sat Dobroești, comuna Dobroești). Duminica, aici, orarul de funcționare va fi 08.00-20.00. Accesul la postul de vaccinare se va realiza în baza unei programări prealabile (nu pe platforma de vaccinare). Aceasta se poate efectua telefonic la numărul 0770.886.285 – 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Serul utilizat este Pfizer, iar rapelul se va realiza peste 21 de zile, în același loc”, ne-a declarat primarul comunei Dobroești, Valentin Condu.

Doritorii au așteptat la coadă să se vaccineze

Luni dimineață, la ora 11.00, în parcarea Dragonului Roșu Oriental, la centrul mobil de vaccinare se adunaseră câteva zeci de persoane, care așteptau să se vaccineze. Deschiderea centrului s-a făcut în prezența dr. Constantin Ștefani, coordonator al centrelor mo­bile de vaccinare, prefectului județului Ilfov, Daniel Zamfir, a subprefecților, Andrei Scutelnicu și Dumitru Văduva, a primarului localității Dobroești, Valentin Condu. Acest centru mobil este al șaselea deschis în județ (între timp unele au suspendat activitatea, însă solicitările de vaccinare sunt analizare constant și unde se observă necesitatea amplasării de centre mobile se implementează acest demers). Un alt centru mobil deschis recent este cel din Popești-Leodeni, unde în perioada 14-23 mai sunt așteptați cei care doresc să se vaccineze cu Pfizer. Spre exemplu, aici, vineri și sâmbătă s-au vaccinat 120 de persoane, iar duminică puțin peste 100. La Buftea, de asemenea, la Spitalul de Obstetrică Ginecologie, unde a avut loc în week-endul trecut ”maratonul vaccinării”, s-au vaccinat, potrivit declarației subprefectului județului, Andrei Scutelnicu, care a prezentat datele raportate de DSP Ilfov – în medie 650 de persoane/zi cu Pfizer și 20 de persoane – vineri, 51 de persoane – sâmbătă și 23 – duminică, cu Moderna. În total, la nivelul județului Ilfov, până la acest moment s-au vaccinat aproape 190.000 de persoane, dintre care aproape 80.000 cu ambele doze de vaccin. 

Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir i-a invitat pe toți cei care doresc să se vaccineze, să vină la Dobroești, fără programare prealabilă în platformă, ”iar noi suntem în măsură să asigurăm acest act medical. La ambele centre – atât la cel mobil de la Dragonul Roșu, cât și la cel fix de la Sala Sporturilor, se poate efectua și rapelul vaccinului Pfizer, chiar dacă prima doză s-a făcut într-un alt centru. Centrul mobil va fi funcțional cât este nevoie, în funcție de fluxul și solicitările doritorilor”, a spus prefectul. Iar acest flux se estimează a fi unul considerabil, în condițiile în care circa 5.000 de autovehicule tranzitează zilnic zona Complexului Comercial Dragonul Roșu.

Aproape 100 de persoane vaccinate în trei ore

Printre primele persoane care s-au prezentat la vaccinare, la centrul mobil din parcarea Dragonului Roșu, s-au aflat lucrători comerciali care își desfășoară activitatea în zonă. În primele trei ore de funcționare au fost vaccinate 86 de persoane, iar autoritățile estimează că vor fi imunizate aproximativ 150 de persoane pe zi.