Aviz vorbăreţilor care stau la poveşti ore întregi cu prieteni de pe meleaguri străine! De la 1 iulie scad preţurile pentru serviciile de roaming în Uniunea Europeană. Iată cât vei plăti pentru fiecare minut de discuţie prin telefon cu un membru al familiei, un coleg sau un prieten când unul dintre voi va fi plecat din ţară!
29 de eurocenţi ­minutul
Deputaţii europeni şi guvernele naţionale au votat recent, reducerea semnificativă a costurilor servicilor roaming pe teritoriul statelor member ale Uniunii Europene. Astfel, de la cei 35 de eurocenţi cât percep companiile la momentul actual pentru un minut de convorbire telefonică, din iulie vor percepe o taxă de maxim 29 de eurocenţi pe minut.
De asemenea, costul utilizării internetului va fi limitat la un plafon de 70 de eurocenţi pe megabit. De asemenea, anul viitor preţul internetului va ajunge la 45 de eurocenţi pe minut, urmând ca în 2014 să scadă la doar 20 de eurocenţi pe minut. „Utilizarea dispozitivelor mobile în străinătate rămâne scumpă. Parlamentul a reuşit să obţină preţuri mai mici pentru serviciile de roaming pentru consumatori şi, în special, pentru serviciile de date în regim de roaming”, susţine raportoarea Angelika Niebler. Indiferent dacă eşti în România sau în alt stat, în prima zi a lunii iulie vei primi pe telefonul mobil un mesaj de avertizare dacă suma convorbirilor se apropie de 50 de euro pe lună, fără TVA. (Ionela C.)
Din iulie, vei fi anunţat când suma convorbirilor se apropie de 50 de euro pe lună