Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, din București, a obținut premiul pentru cel mai bun spital cu această specializare, din Europa. Nominalizarea este făcută de către Europe Business Assembly, din Marea Britanie, decernarea premiului urmând să se desfășoare pe 21 aprilie, la Londra.

De asemenea, dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, este nominalizat de către Comitetul Socrate, la premiul pentru cel mai bun manager de spital. “Spitalul nostru a fost ales în urma unor sondaje statistice – media de specialitate, date de la conferințe și corporații, expoziții medicale. La selecție s-a ținut seama de înalta calificare a personalului, dotarea instituției cu echipamente moderne, declarații pozitive ale pacienților, acreditări naționale și internaționale”, spune dr. Dan Mircea Enescu, managerul spitalului. Din acest an, spitalul va funcționa cu unitatea de primiri urgențe extinsă și renovată și va avea un centru de excelență în chirurgia cardiacă pediatrică. Lucrările la acest centru vor fi finalizate cam pe la începutul lunii mai, urmând ca departamentul să fie dotat cu aparatură de ultimă generație.

 

De altfel, Ministerul Sănătății a și deblocat mai multe posturi pentru angajarea cadrelor medicale care să asigure îngrijiri medicale de înaltă calitate. “În acest an, vor fi finalizate două departamente foarte importante din cadrul unității sanitare – UPU și centrul de chirurgie cardiovasculară. Ministerul Sănătății a deblocat deja 119 posturi pentru angajarea personalului necesar funcţionării centrului de chirurgie cardiovasculară. Chiar săptămâna aceasta, se va organiza primul concurs pentru ocuparea postului de chirurg cardiovascular”, spune dr. Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.