Clubul Sportiv Hai Shin Jitsu Ilfov din Mogoșoaia a reușit să claseze două sportive pe podiumul Cupei Mondiale de cadeți și al Campionatului Balcanic, la Atena, alături de sportivii altor 11 cluburi din țară.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 423, ediția print

Lotul Național de Ju-Jitsu al României a revenit în țară după participarea la Cupa Mondială de Ju-Jitsu pentru cadeți U15 și Campionatul Balcanic de Ju-Jitsu pentru seniori, tineret U21, juniori U18 și copii U12, competiții desfășurate în acest an la Atena, în Grecia, în perioada 21-23 septembrie 2018. A doua delegație ca mărime, după țara gazdă, România a înscris în concurs un lot numeros, care a cuprins 75 sportivi, luptând pentru medalii la toate disciplinele de concurs: probe individuale – Fighting (luptă semi-contact) și Ne-Waza (luptă la sol, tip Ju-Jitsu Brazilian); probe de echipă – Duo Clasic (prezentare de virtuozitate tehnică demonstrată de echipe de doi sportivi), Duo Show (combinație de tehnică și prezentare coregrafică cu imaginarea unui scenariu de luptă). La finalul competiției, steagul României a fluturat pe treapta a III-a a podiumului pe națiuni. Recolta de medalii a țării noastre a fost impresionantă: 59 medalii, dintre care 20 de aur, 19 de argint și 20 de bronz.

Primăria Mogoșoaia, alături de campioni

Printre medaliați care au făcut cinste țării noastre în amplele competiții sportive din Grecia, se numără Ilinca Manole, în vârstă de 13 ani, care a obținut medalia de aur la categoria – U15, ne-waza, – 44 kg și Ana – Maria Berea, în vârstă de 18 ani, care a obținut medalia de aur la U21, ne-waza, +70 kg și medalia de argint la categoria senioare, fighting, +70 kg. Cele două sportive, care practică acest sport de la vârsta de șase ani și au reușit după trei ani de muncă să urce pe podiumurile internaționale, se pregătesc la Clubul Sportiv Hai Shin Jitsu Ilfov din Mogoșoaia sub îndrumarea antrenorului Mihai Curelea. Activitatea sportivă a clubului ce funcționează din anul 2005 sub conducerea senseiului Mihai Curelea este susținută de Primăria comunei Mogoșoaia, care sprijină echipa inclusiv pentru cantonamentul anual.