Noul parc din satul Boltaş va fi, în scurt timp, dat în folosinţă

Un nou parc va fi pus la dispoziția cetățenilor comunei Ştefăneştii de Jos, în mod special a copiilor, în satul Boltaș, având o suprafață de aproape 500 mp, în cadrul căreia sunt amenajate locuri de joacă pentru cei mici și spații de relaxare pentru adulți.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 636

Primarul Mircea Gheor­ghiță anunța în vara anului trecut demararea lucrărilor de amenajare a unui nou parc de care să se poată bucura cetățenii comunei Ștefăneștii de Jos, în mod special copiii, dotat cu locuri de joacă moderne și sigure. După mai puțin de o jumătate de an, spațiul de relaxare a devenit realitate și urmează să fie dat în folosință, mai ales spre bucuria locuitorilor din satul Boltaș, unde acesta este amplasat.

După cum anunțase edilul, noul parc al comunei Ștefăneștii de Jos a fost proiectat cu diverse elemente moderne, care să îi ofere calitatea de spațiu de relaxare european, adică alei pietonale, realizate din pavaj, spații verzi, precum și spații de joacă pentru copii. Parcul va dispune de un sistem de supraveghere video în vederea eliminării vandalismului și beneficiază de o împrejmuire cu înălțimea de 2 metri, din aceleași motive. Sistemul de iluminat este prevăzut a fi realizat cu stâlpi de iluminat în sistemul OFF-GRID, având o putere de 200W, nefiind necesară alimentarea cu energie electrică din rețeaua națională.  Spațiul verde propus prevede însămânțarea gazonului, protecții perimetrale cu gard viu și plantare de arbori. ”Totodată, spațiul verde va fi irigat printr-un sistem automat cu rolul de a menține umiditatea optimă a spațiilor verzi, a celor 15 arbori plantați și a arbuștilor care completează amenajarea”, a precizat edilul.

Dotări moderne și sigure

Amenajarea spa­țiilor de joacă ține cont de toate cerințele de func­ționalitate și sigu­ran­ță, fiind utilizată o suprafață antitraumă cu grosimea de 5 cm, o suprafață pe care au fost desenate forme geometrice și jocuri cu rol estetic și educativ.

Spațiul de joacă amplasat pe suprafața antitraumă este dotat cu un turn tematic, care cuprinde mai multe turnuri interconectate și 4 tobogane. Copiii vor avea, de asemenea, la dipoziție, un leagăn dublu, balansoare tip căluț cu arc, cu diferite forme, dar și un balansoar cu 2 locuri și sistem de absorbție a șocurilor, cât și un carusel circular.

Parcul a fost prevăzut, evident, cu bănci pentru odihnă sau pur și simplu pentru părinții ori bunicii care își vor supraveghea copiii la joacă.

”Ideea de a amenaja acest parc a venit în primul rând la rugămintea copiilor din zonă, adică din cartierul nou din Boltaș, unde nu aveam niciun loc de joacă. De fapt, aici, a existat un parc, în urmă cu câțiva ani, nu a fost întreținut, astfel că s-a distrus în totalitate. Timp de aproximativ doi ani, fiind practic abandonat, vegetația și-a făcut de cap. La rugămintea cetățenilor din zonă, în mod special a copiilor, ne-am gândit să construim acest parc. Proiectul a început prin vara anului trecut și ne-am mișcat destul de repede. În scurt timp, îl vom deschide pentru cei aproximativ 80 de copii în zonă, așa cum am estimat în funcție de prezența de la școală și la biserică. Cred că este un loc de relaxare prin care sperăm să îi mai dezlipim pe cei mici de tehnologia în care s-au afundat cu toții”, ne-a declarat primarul Mircea Gheorghiță.

Pentru siguranță și o întreținere corespunzătoare, edilul ne-a mai spus că are în vedere să supună aprobării Consiliului Local o hotărâre prin care să se stabilească un program de funcționare a parcului, iar acesta să poată fi închis pe timp de noapte.

”Sper ca ceea ce am făcut aici să fie pe placul celor mici. Nu este un parc mare, dar considerăm că este un spațiu modern și cochet. Sper și cred ca cetățenii din zonă să ne ajute la păstrarea acestui loc pentru copii, astfel încât aceștia să poată beneficia de el cât mai mulți ani”, a spus primarul. Acesta a mai menționat că intenționează să mai amenajeze un parc în apropiere, cu o suprafață dublă. ”În momentul de față, proiectul este la stadiul de pregătire a documentației, dar sper ca până la sfârșitul anului să fie realizat”, a precizat primarul Mircea Gheorghiță.