@ O ediție legendară a unui festival care îmbină perfect muzica, tehnologia, arta, pentru a crea un univers de experienţe noi

În perioada 12-14 august, a avut loc pe domeniul Palatului Știrbey din Buftea cea de-a XI-a ediție a festivalului Summer Well, porțile fiind deschise vineri, la ora 14.00, iar sâmbătă și duminică, de la ora 12.00. Pe toată durata evenimentului, participanții nu au avut voie să intre în locație cu alimente și băuturi din exterior, cu animale de companie, iar fiecare copil sub 12 ani a avut accesul gratuit, dacă a fost insoțit de un adult cu bilet valabil (anul acesta, un abonament pentru acces la festival a costat 675 de lei plus taxe, în baza acestuia participanții având acces la toate cele trei zile de festival).

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 613, ediția print

 

Pentru transport la și de la festival, au fost disponibile autobuze (costul unei călătorii fiind de 20 lei, adică 40 lei o călătorie dus-întors, plecarea fiind posibila din București, de la stația Clăbucet (zona Piața Chibrit), iar din Buftea, de la stația de îmbarcare din proximitatea festivalului, amenajată special pentru a fi ușor vizibilă participanților, vineri (de fapt sâmbătă dimineața) spre exemplu, ultimul autobuz pleca spre București la ora 05.00. O altă modalitate de transport a fost trenul, din Gara de Nord până la Gara Buftea, unde au fost puse la dispoziție trotinete. Evident, s-a putut merge și cu masina personală, însă a fost recomandat a se Evita, pentru că s-a preconizat, de la început, aglomerație mare.

Pentru urgențe medicale, s-au amenajat în incinta locației festivalului corturi de prim ajutor, marcate pe harta care s-a regăsit în aplicația mobilă ”Summer Well”. Participanții au primit aici recomandarea să aibă la îndemână dezinfectant și măști sanitare asortate cu ținutele de festival.

Artic Monkeys, pentru prima data în România

Programul festivalului a fost împărțit pe zile și scene. Lista completă a putut fi ușor regăsită în aplicația mobilă Summer Well, secțiunea line-up, unde a existat și o hartă, pentru o orientare completă în timp și spațiu.

Cea de-a XI-a ediție a Summer Well i-a adus pentru prima dată în România pe cei de la Arctic Monkeys, una dintre cele mai cunoscute trupe ale genului indie rock. Arctic Monkeys este o formație britanică care a luat naștere în 2002 în High Green din Sheffield și este compusă din Alex Turner (vocal și chitară), Jamie Cook (chitară), Nick O’Malley (chitară bas și backing vocals) și Matt Helders (baterie și backing vocals). Până în prezent, formația se poate lăuda cu șase albume, șapte Premii BRIT și cu două nominalizări la Premiile Grammy.

Programul Summer Well 2022, potrivit line-up-ului anunțat a fost structurat astfel: vineri, 12 august 2022 –

Main Stage – Future Islands, Channel Tres, Sad Night Dynamite, Lea Porcelain și Dylan Fraser, Wiiings Stage – Șuie Paparude, After-party Stage – Flight Facilities, Hidden Tracks Stage – Rareș și Cătălina Cara.

Sâmbătă, 13 august 2022 – Main Stage – Arctic Monkeys, Inhaler, Alice Merton, Blue DeTiger, Hayes & Y, Wiiings Stage – Goldlink, Amuly, After-party Stage – Digitalism, Hidden Tracks Stage – The Schnitzels și D.E.N.I.S. Duminică,

14 august 2022, în ultima zi a festivalului, au urcat pe Main Stage – Nothing But Thieves, Jungle, Roosevelt, Zack Fox, Jadu Heart, Wiiings Stage – Tkay Maidza și Killa Fonic, After-party Stage – Bob Moses, iar pe Hidden Tracks Stage – LVX Machina și Soundopamine.

Ultima seară de Summer Well s-a încheiat cum nu se putea mai bine, cu muzică şi dans, până în zori de zi. Timp de trei zile şi trei nopţi, zeci de mii de tineri s-au simţit ca în vacanţă la festivalul organizat pe Domeniul Ştirbey și, nici măcar ploaia din ultima zi nu a stat în calea petrecăreţilor, care deja aşteaptă ediţia următoare.

Siguranță sporită

Vineri, la prânz, în debutul festivalului, prefectul judeţului Ilfov, Simona Neculae, anunța o serie de măsuri pentru menţinerea unui climat de siguranţă şi linişte publică la acest eveniment.

Astfel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov, Anne-Marie Ciolcă, spunea că au fost suplimentate efectivele operative, iar peste 200 de poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, arme şi muniţii, acţiuni speciale şi prevenire, criminalişti vor fi în zona de desfăşurarea a festivalului şi în zona adiacentă, împreună cu efective din cadrul altor instituţii cu atribuţii în domeniu. Și, nu au lipsit, de asemnea, câinii polițiști special antrenaţi pentru depistarea drogurilor.

Jandarmii au acționat și ei în scop preventiv şi descurajator în ceea ce priveşte săvârşirea de fapte antisociale, iar Agenţia Naţională Antidrog a anunţat că va desfăşura activităţi de prevenire a consumului de droguri la cele mai importante evenimente care au loc în această perioadă.

Muzica bună și un animal de companie merg foarte bine împreună

Biroul Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Ilfov nu a ratat șansa unei noi promovări a adopțiilor de câini, găzduiți în adăposturile publice din județ și, pe toată durata Festivalul Summer Well au fost proiectate mesaje pro-adopție pe ecranele din fața scenei principale.

DGA cu ochii pe voi!

În mijlocul publicului de la Summer Well s-au aflat și reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție. ”Unii se bucură să ne vadă, alții nu. Noi ne bucurăm să vedem oameni integri, care respectă legea. Fiți cu ochii pe noi, suntem printre voi!”, au transmis aceștia.