Nicolae Vlad a primit condamnare pe viață în dosarul în care este acuzat că a ucis-o pe japoneza Yuriko Masuno și alte două femei. De asemenea, faptul că Nicolae Vlad a violat alte șapte persoane a fost luat în calculul pedepsei. 

Pe lângă închisoarea pe viață, Nicolae Vlad a mai primit încă 37 de ani de închisoare, după cum urmează: 18 ani pentru tâlhărie, 13 ani pentru lipsire de libertate, 10 ani pentru viol, 8 ani pentru violare de domiciliu și 1 an pentru ultraj. În cazul în care sentința va fi definitivă, Nicolae Vlad va executa numai închisoarea pe viață.

Poliţistul Gică Ştefănache, ofiţer de poliţie judiciară la Poliţia Oraşului Otopeni la data comiterii faptelor, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Vlad, trei ani pentru fals, doi ani pentru uz de fals şi alţi doi ani pentru abuz în serviciu. Gică Ştefănache este acuzat de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fapte comise de acesta în instrumentarea unui dosar penal înregistrat la Parchetul Judecătoriei Buftea în care era cercetat Vlad Nicolae. Ștefănache a fost acuzat că l-a favorizat pe Nicolae Vlad.

Poliţistul a avut de soluţionat un dosar în care se făceau cercetări legate de faptul că, în noaptea de 19 spre 20 iulie 2012, Vlad Nicolae a intrat, prin spargerea unui geam, în locuinţa unei femei în vârstă de 75 de ani, imobilizată la pat, care locuia singură, în localitatea Baloteşti, judeţul Ilfov, iar prin exercitarea de violenţe a întreţinut acte sexuale cu aceasta. Cauza investigată de ofiţerul Gică Ştefănache avea ca obiect infracţiunile de viol, violare de domiciliu şi distrugere săvârşite de Nicolae.