La Chitila

Pentru olimpicii Școlii Gimnaziale “Prof. Ion Vișoiu” din Chitila, clopoțelul a sunat, pentru ultima dată în acest an școlar, vineri, pe 19 iunie. Ziua în care, la Casa de Cultură din oraș, a plouat cu premii speciale pentru meritele deosebite ale olimpicilor. Alături de elevi, au fost omagiați și doi dintre dascălii care le-au îndrumat pașii pe calea succesului, făcând cinste școlii, până la vârsta pensionării.

Rezultatele remarcabile ale elevilor și dascălilor performeri de la Școala Gimnazială “Prof. Ion Vișoiu” din Chitila nu s-au pierdut în negura uitării. Prof. Ștefania Valentina Duminică, directorul general al instituției de învățământ, a ales să le mulțumească învățăceilor performeri și dascălilor coordonatori pentru eforturile depuse peste an, când au reprezentat Ilfovul, cu mândrie, la diverse competiții județene, naționale și internaționale, într-un cadru festiv. Vineri, pe 19 iunie, în ultima zi de școală, prof. Ștefania Duminică, și-a întâmpinat micii mari olimpici, încă de la primele ore ale zilei, la Casa de Cultură din oraș, într-o atmosferă de poveste, în care emoțiile de bucurie, laudele și premiile speciale s-au împletit armonios.

 

Distincțiile au “vorbit” inimii premianților 

Pentru munca asiduă care i-a urcat pe cele mai înalte trepte ale cunoașterii, elevii au avut parte de o zi specială. Alături de directorul Ștefania Duminică, olimpicii școlii au primit calde mulțumiri, au fost felicitați, lăudați și aplaudați la scenă deschisă și de primarul Emilian Oprea, de consilierul în Ministerul Educației, prof. Constantin Trăistaru, de inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Ilfov, prof. Ștefan Bârzoi-Bratu și de o mulțime de colaboratori ai unității de învățământ. Distincțiile pentru merite și succese deosebite certificate de diplomele primite, au “vorbit” inimii copiilor olimpici și dascălilor care le-au călăuzit pașii pe lungul drum al descoperirii și cunoașterii, de-a lungul timpului.

„Avem peste 60 de elevi premiați la concursuri importante, în diverse domenii, în țară și în străinătate. Dintre aceștia, 18 sunt la Limba și Literatura Română, printre care și o elevă care a primit premiul special la concursul “Ionel Teodoreanu”, de la Iași, faza națională. Ne mai mândrim cu cinci locuri I la Olimpiada Națională de Meșteșuguri și Tradiții, mai exact, la icoane pe sticlă, un binemeritat loc I la Olimpiada Națională de Cultură și Spiritualitate Românească, plus trei premii I la olimpiade de muzică, dintre care, unul la etapele județene și zonale și unul obținut de Ansamblul Dorulețul, la etapa zonală. Mai avem un premiant care a ocupat locul II la Olimpiada Județeană de Fizică și mulți alți elevi talentați la diverse discipline, care au făcut cinste școlii. Mulțumesc elevilor și profesorilor care au pus suflet în tot ceea ce au făcut și nu în ultimul rând, părinților care i-au susținut cu tărie!”, a spus prof. Ștefania Valentina Duminică, directorul general al Școlii “Ion Vișoiu” din Chitila, la festivitatea de premiere organizată cu prilejul încheierii anului școlar 2014-2015. Numărul elevilor minune care au făcut cinste școlii de‑a lungul anului, este însă, mult mai mare. Numai la competițiile sportive sunt câteva zeci de premianți.

“Mă bucur că avem profesori dedicați învățăturii copiilor și atât de mulți elevi care, prin cunoștințele, talentul, cre­­ația și imaginația lor bogată, fac din această școală o instituție de de învățământ renumită. Îmi doresc nespus să avem la Chitila, generații pregătite pentru viață. De aceea, v‑am pregătit, dragi elevi, o vacanța de vară cu multe activități practice, creative și recreative”, a spus edilul Emilian Oprea, prezent la festivitatea de premiere.  

Într-o zi specială cum a fost cea de final de an școlar, momentele emoționale, au fost încununate cu încă un eveniment special. Reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și directorul general al Școlii “Ion Vișoiu” din Chitila, prof. Ștefania Duminică, au adus recunoștință cadrelor care au descoperit talentele învățăceilor și le-au pus condeiul în mâinile de aur, le-au dezvoltat și le-au îndrumat pașii pe calea succesului. Ajunși la vârsta pensionării, bibliotecara Mariana Badea, care a înființat cercul de pictură a icoanelor pe sticlă, premiat în nenumărate rânduri și care a format cei mai iscusiți pictori de icoane din România și prof. Gheorghe Georgescu, inițiatorul Ansamblului Folcloric “Dorulețul”, care a pus glas în vocile îngerești ale elevilor școlii ilfovene, de o viață întreagă în slujba unității de învățământ, au primit distincții pentru meritele deosebite. La inițiativa prof. director Ștefania Duminică, cei doi, au primit o scrisoare de mulțumire și o plachetă, ambele semnate de ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu. Prof. Constantin Trăistaru, consilier în Ministerul Educației, a prezentat cu onoare cuvântul ministrului Sorin Cîmpeanu, prilejuit de acest eveniment, a felicitat cadrele și le-a înmânat distincțiile.