Peste o mie de persoane au protestat, din nou, la finele săptămânii trecute, în Prelungirea Ghencea, cerând condiții civilizate de circulație în zonă.

Articol apărut în nr. 345 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

prelungireaProtestatarii, care au mărșăluit pe traseul Ansamblul Primăvara – intersecția Prelungirea Ghencea cu Șos. de Centură – Domnești și retur, până la Restaurantul Cartierul Latin, au purtat pancarte cu mesaje precum ”Păcăleală și minciuni, nu mai credem în minuni”, ”Bulevardul Prelungirea Ghencea = Bulevardul păcălelilor gogonate”, ”11 ani de păcăleli ne ajung și nu mai vrem” sau ”Ne-am săturat de minciuni electorale”.

Pe parcursul marșului, cetățenii nemulțumiți au scandat sloganuri de genul ”Avem drumuri ca la țară, asta este Capitală?” sau ”Nu vii cu noi, stai în noroi!”. Pe traseu, protestatarii s-au oprit la fostele sere Militari, unde au fost dezvelite mai multe stele din carton cu numele responsabililor de situația din Prelungirea Ghencea începând cu anul 2006, iar la intersecția Prelungirea Ghencea cu Șos. de Centură a fost realizată o cruce din lumânări, au fost depuse flori și s-a ținut un moment de reculegere pentru victimele accidentelor rutiere din zonă.

PMB spune că au început deja lucrările

Primăria Municipiului București (PMB) a precizat că au început lucrările de amenajare a Șos. Prelungirea Ghencea, în prezent efectuându-se re­parații ale carosabilului, marcări ale trecerilor de pietoni și urmează să se amenajeze trotuarele. ”După aproape zece ani, timp în care autoritățile centrale și locale nu au reușit să rezolve conflictul de trafic din zona Prelungirea Ghencea, reușim să urnim lucrurile, astfel încât cetățenii din această zonă să poată circula civilizat. Până la actualizarea documentațiilor necesare demarării obiectivului de investiții, am solicitat Administrației Străzilor să amenajeze trotuarele de pe Șos. Prelungirea Ghencea, să remedieze deficiențele din carosabil și să marcheze trecerile de pietoni. Este un prim pas spre normalitate. (…) În proiectul de buget pentru 2017, PMB a alocat 5 milioane de lei pentru obiectivul de investiții Penetrație Prelungirea Ghen­cea – Domnești”, pre­­cizează un comunicat al instituției.

prelungirea 3

prelungirea 4

prelungirea 2