Relaţia de colaborare dintre Primăria oraşului Popeşti-Leordeni şi locuitorii din car­tierul denumit „Noul Popeşti” se desfăşoară de multe luni şi prin intermediul reţelelor de socializare. Astfel, pagina ­Facebook „Noul Popeşti” (cu peste 1.700 de membri) este una de întrajutorare, de reclamaţii şi de rezolvare a situaţiilor apărute. Aşa s-a întâmplat şi în zilele Crăciunului când, din cauza precipitaţiilor, dar şi a neglijenţei unor locuitori, reţelele de canalizare de pe strada Popeşti-Vest s-au înfundat.

Motiv pentru care, la sesizarea pe pagina de Facebook a cartierului şi a primăriei, primarul Petre Iacob s-a dus personal, pe 28 decembrie, să supravegheze operaţiunile de vidanjare, după cum se poate observa din fotografiile alăturate, realizate de Cami Constantin, din cartierul „Noul Popeşti”.

Iar comunicarea de acest fel a continuat şi pe 30 decembrie când, la sesizarea cu fotografie făcută de locuitoarea Christina Dima, în legătură cu strada Eclipsei care era impracticabilă, se solicita evacuarea bălţilor imense şi acoperirea străzii cu niscaiva pietriş (pentru ca oamenii să poată ieşi din case şi ajunge măcar până la metrou), primarul Petre Iacob s-a dus din nou, ime­diat, la faţa locului, pentru a rezolva problema. Motiv pentru care Christina Dima a şi scris: „Mulțumesc domnului primar Iacob, care s-a deplasat la fața locului după ce a auzit ce este pe strada Eclipsei. Vă ţin la curent!»

Ne bucurăm să constatăm că, în consecinţă, colaborarea dintre administraţia locală şi cetăţenii plătitori de taxe şi impozite este din ce în ce mai bine pusă la punct şi că toate mijloacele de comunicare ajută, într-un final, la rezolvarea problemelor.

 

Foto: Cami Constantin