O candidatură care poate schimba multe

Cristina Manicea vicepreședintele CJ Ilfov candidează la primăria Ciolpani din partea ALDE pentru locuitorii comunei pe care îi repezintă de peste un sfert de veac.

Pentru că „prin târg”, circulă tot felul de zvonuri contradictorii, Jurnalul de Ilfov și-a propus să afle adevărul de la „sursă”. Prin urmare, am rugat-o pe doamna Manicea să ne lămurească cu privire la deciziile pe care le-a luat, în ultima perioadă, astfel încât să „limpezească” pe deplin situația și pentru  a corecta informarea tuturor celor care ne citesc.

Redactor: Ați luat câteva decizii care i-a surprins pe mulți. Ce v-a determinat să faceți asta?

Cristina Manicea: Am lucrat 18 ani într-o echipă frumoasă. Aș putea s-o numesc chiar „o familie” frumoasă. Toată această perioadă mi-a oferit posibilitatea să acumulez experiență în administrație, alături de oameni deosebiți. Adevărați  prieteni. În cei 8 ani în care am avut funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov,  cu doi președinți diferiti, am învățat ce înseamnă administrația aplicată, cum să duc proiecte la bun sfârșit, cu succes. Iată motivul pentru care acum îmi propun obiective concrete, care să fie realizate printr-o bună organizare, aici, la Ciolpani.

R: Pe ce atuuri vă bazați, atunci când vă lansați într-o astfel de întreprindere dificilă?

C.M.: În urma experienței căpătate în administrație, acum știu foarte bine de unde și cum pot obține fonduri pentru proiecte care să contribuie la bunăstarea unei comunități. Așadar, cu răbdare și destoinicie, banii se pot cheltui cu chibzuință pentru dezvoltarea comunei noastre. Pot prinde viață, astfel, obiective absolut necesare locuitorilor din Ciolpani, obiective care, din păcate, au întârziat să fie puse în practică. Toate aceste realități, unele dureroase, m-au determinat să fac acest pas și să mă implic cu întreaga mea capacitate de muncă și spirit organizatoric în misiunea, deloc ușoară, de a aduce, cum spuneam, bunăstare oamenilor lângă care trăiesc de atâta vreme.

R.: Ați pus capăt unei etape importante din viața dvs. Cum vedeți viitorul?

C.M.: Sunt hotărâtă să închei frumos munca mea de 18 ani, practic în aceeași notă pe care cei din jurul meu o cunosc și să încep o altă etapă din viața mea. Știu, este o mare provocare. Dar am semnale că oamenii din Ciolpani au nevoie de mine mai aproape, vor să mă implic mai mult în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, ei îmi cer să pun în slujba întregii noastre comunități experiența căpătată în domeniul administrației publice. Cred cu tărie că voi schimba o echipă de încredere, ca aceea cu care am lucrat la Consiliul Județean, cu una de aceeași calitate. Împreună, sunt sigură, ne vom dedica pe deplin unei cauze nobile: locuitorii comunei Ciolpani. Și, vă asigur, ei merită toate eforturile noastre!

Deocamdată, acestea sunt primele informații pe care ni le-a oferit Cristina Manicea. Discuția noastră a fost mult mai amplă și de aceea, în numerele următoare vom reveni cu relatări ample asupra proiectelor pe care domnia sa le propune spre a fi înfăptuite, locuitorilor din comuna Ciolpani.