Maica Domnului, cea încununată cu toate darurile Cerești, a deschis larg ușile sufletelor credincioșilor din Corbeanca, în Ajunul Bunei Vestiri, când un ales sobor de preoți condus de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepsicopiei Bucureștilor, împreună cu Părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, a așternut în inimile acestora bucuria rugăciunilor cu puteri tămăduitoare.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 446, ediția print

În seara dinaintea hramului, un sobor alcătuit din aproape 20 de preoți a transformat Biserica Buna Vestire, din Corbeanca, într-un izvor nesecat de rugăciuni vindecătoare menit să dea putere oamenilor în încercările vieții. “Iubiți credincioși! Întâlnirea cu Hristos și obținerea iertării păcatelor de la El trebuie să fie un lucru pe care să-l căutăm în mod special în aceste zile de pocăință. Biserica dvs. se află deja în sărbătoare, cu ocazia hramului Bunei Vestiri, o sărbătoare atât de iubită de către fiii bisericii. (…) Ziua Bunei Vestiri este începutul mântuirii noastre și arătarea tainei celei din veac – Fiul lui Dumnezeu, Fiu al Fecioarei se face, iar Arhanghelul Gavriil, darul mai înainte, bine îl vestește. Dumnezeu Cel prea Înalt se face om din iubire de oameni și această negrăită iubire o întâlnim, nu doar în paginile Sfintei Scripturi, ci în toată istoria mântuirii. Din păcate, ochii noștri nu privesc la această minune, la această Taină care ni se face cunoscută tuturor în măsura în care putem înțelege Taina, cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută. Îngerul trimis de Dumnezeu avea să I se închine Fecioarei spunându-I: «Bucură-te, Ceea ce Ești plină de dar, Domnul este cu Tine!». Și îngerul s-a minunat de curăția acestei ființe care reprezenta darul cel mai de preț al pământului, făcut lui Dumnezeu, ca din Ea să se nască Mântuitorul lumii. Ea este Fecioara îmbrăcată în lumină sau Fecioara îmbrăcată cu soarele, potrivnica șarpelui și Maica vieții noastre. Către icoana Ei ne aplecăm și noi, plini de nădejde, rugând-O ca să ducă rugăciunile din această seară și pe cele făcute mereu către Milostivul Ei Fiu, pentru ca dragostea noastră, puțină, câtă este ea, să sporească mereu pentru a avea mângâierea și bucuria întâlnirii cu El”, le-a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul credincioșilor din biserică, în cuvântarea sa de suflet.

Mântuirea și tămăduirea, darurile lui Dumnezeu

“A fost o seară minunată, plină de încărcătură duhovnicească. ­Ne-am bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, căruia îi mulțumim că ne-a onorat cu o slujbă deosebit de frumoasă, la care au participat toți preoții din Corbeanca și Buftea. În seara aceasta am făcut slujba Sfântului Maslu și un Cerc Pastoral, organizat în memoria Patriarhului Iustin Moisescu, cel de-al patrulea Patriarh al României, care a făcut cunoscută Biserica românească în întreaga lume. Biserica noastră fiind sub ocrotirea Maicii Domnului, având ca hram Buna Vestire, ne-am dorit ca bucuria hramului parohiei să fie încununată de rugăciuni care aduc sănătate sufletească și trupească. Noi facem Taina Sfântului Maslu în fiecare post, cu mulți preoți, dar acum am vrut să deschidem seria evenimentelor dedicate marelui praznic Împărătesc rugându-ne într-un sobor și mai numeros pentru cei bolnavi și pentru toți credincioșii, ca Dumnezeu care este “Doctorul Cel plin de milă” să le dăruiască, prin iubirea Sa, tămăduirea suferințelor și iertarea păcatelor. Am vrut să le aducem mai multă bucurie venind în întâmpinarea nevoilor lor reale de însănătoșire a sufletului și a trupului. Oamenii trebuie să știe că la Hristos vin ca să se vindece, și trebuie să vină fără urmă de îndoială. El este același în veac, deci, venind la el cu sufletul deschis, vor pleca iertați de păcate și vindecați sufletește și trupește. Taina Sfântului Maslu a fost urmată de Cercul Pastoral, care a fost dedicat Anului Omagial al satului românesc (al preoților de mir, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anului Comemorativ în cinstea Patriarhului Nicodim și a Patriarhului Iustin Moisescu. Au participat toți preoții din Cercul Pastoral Buftea. Cu acest prilej, părintele Iulian Răduca, de la Parohia Mogoșoaia 2, a susținut referatul intitulat “Vrednicul de pomenire Patriarh Iustin Moisescu, viața și activitatea sa”. Lucrarea sa ne-a reamintit de prigonirea Bisericii Ortodoxe Române în regimul comunist, Părintele Iustin Moisescu fiind Patriarhul care s-a opus cu vehemență dorinței comuniștilor de a distruge Biserica. Acesta a fost ctitor și păstrător de așezăminte, în vremea patriarhatului său fiind construite și consolidate numeroase biserici. Adoptând o slujire mult mai temeinică a dreptei credințe, Patriarhul Iustin Moisescu s-a dovedit a fi o figură remarcabilă a dialogului dintre bisericile ortodoxe din Europa. A fost o cinste și o onoare pentru noi să găzduim această întâlnire duhovnicească și să avem în mijlocul nostru atâția iubitori de credință. Le mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat în rugăciune! Să ne bucurăm cu toții de Hristos care se zămislește acum, care ia asupra Sa păcatele firii umane, fire pe care ne ajută să o îndumnezeim”, ne-a spus părintele Cosmin Brînzea, parohul Bisericii cu hramul Buna Vestire, din Corbeanca.