Ziua de sâmbătă, 22 mai, i-a găsit pe voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale, vizitând cu scopul de a ajută încă o sută de persoane sărmane, din cinci localități ilfovene. Prin intermediul noii ediții a campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, pe care au desfășurat-o în ziua respectivă, aceștia au oferit daruri minunate familiilor din parohiile Buciumeni, Netezești, Grădiștea, Sitaru și Grecii de Sus. Darurile au constat în încălțăminte și alte lucruri extrem de utile în viața de zi cu zi. 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 554, ediția print

Prin grija voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale, alte 12 familii au primit pachete cu alimente de bază. Gestul voluntarilor a fost primit cu mare bucurie și apreciere atât de către beneficiari, cât și de către preoții locului, care au făcut tot posibilul ca familiile nevoiașe din parohiile lor să aibă parte de această rază de speranță.  “Astăzi au fost ajutate persoane aflate în mare dificultate. Sunt familii care au cinci, sapte, opt sau chiar 15 copii. Părinții lor nu lucrează. Trăiesc din ajutorul social și le este foarte greu. Orice sprijin este bine venit. Ei se bucură mai ales pentru că îi ajutăm chiar pe cei care au nevoie de acest sprijin. Chiar în apropiere avem două locuințe sociale pe care noi le alimentăm de la biserică cu electricitate, deoarece nu au această posibilitate”, a spus părintele Paul Grozea, parohul Parohiei Buciumeni. “Am primit cu mare bucurie vizita voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale. De data aceasta voluntarii ne-au făcut o bucurie și au împărțit încălțăminte pentru persoanele nevoiașe. Prin aceste acțiuni vedem că există o continuitate care le arată oamenilor că nu sunt singuri, că în perioada aceasta de pandemie sunt persoane care ajută și mulțumim pe această cale celor care cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au contribuit și s-au alăturat acestei campanii, ca să aducă o bucurie celor care au primit aceste daruri”, a spus părintele Alexandru Popescu,  parohul Parohiei Grădiștea.  

Oameni frumoși

De la începutul Campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat circa 300 de acțiuni în care au oferit bunuri și alimente în valoare de peste 646.000 lei. “Prin astfel de activități social filantropice oferim un sprijin constant. Vizita noastră, în aceste cinci parohii, a adus foarte mare bucurie, a încurajat toate aceste persoane, au văzut că nu sunt singure și că în primul rând îl au pe Dumnezeu alături. Am întâlnit familii cu foarte mulți copii. Într-una dintre parohiile vizitate, o familie avea 11 copii. Am întâlnit oameni frumoși care, deși se confruntă cu probleme serioase, nu arată acest lucru și se mulțumesc cu ce le dăruiește Dumnezeu, zi de zi”, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.