Momentele de bucurie aduse de către voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale familiilor sărmane de la sate, continuă. Nu mai puțin de 80 de persoane din Ghermănești, Ciofliceni, Bojdani și Netezești, din județul Ilfov și respectiv, Lacul Turcului, din județul Prahova, au primit, la finele lui Gerar, pachete cu alimente de bază, îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă. Valoarea darurilor oferite de voluntari, ajunge la circa 10.000 de lei.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 538, ediția print

“Cu bucurie și dragoste frățească am fost alături, din nou, de familii cu mulți copii, ce trec prin momente dificile. Una dintre familiile sprijinite astăzi este compusă din 12 membri. Vă dați seama cât de greu este să procure hrana e zi cu zi când ai o familie așa de numeroasă? Am reușit să îi bucurăm foarte mult, pentru că le-am adus exact ceea ce și-au dorit. Inițial, am rugat preotul paroh să facă o listă cu ceea ce au nevoie și am căutat să le îndeplinim toate dorințele. Lucruri strict necesare: încălțăminte, îmbrăcăminte, alimente de bază, scutece pentru copii.  Le este greu să îndure frigul. Sunt oameni care nu au ce mânca, nu au cu ce să se îmbrace sau cu ce să se încalțe. Totodată,  pe lângă ajutorul primit, oamenii înțeleg și că, oricând au nevoie de sprijin, să alerge spre biserică, unde ușa le este întotdeauna deschisă”, ne-a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale. 

„Implică-te! Împreună reușim mai mult!”

“Le mulțumesc voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale care au ajuns astăzi (n.r. – 30 ianuarie), în zi de mare sărbătoare, și în parohia noastră, la cei mai sărmani dintre enoriași. Nu vă pot spune cât de mult contează pentru acești oameni ajutorul oferit. Sunt oameni care nu au putut să își găsească un loc de muncă, motiv pentru care au probleme financiare majore”, ne-a spus părintele Marian Trușcă, de la Parohia Bojdani. Acțiunea face parte din Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”. În cadrul acesteia, 4.842 de familii din 167 de localități au primit ajutorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.