Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale le-au adus, din nou, o mare bucurie familiilor sărmane din comunele Nuci și Grădiștea. Încărcați cu daruri, în ziua de 4 martie, aceștia au revenit în mijlocul a o sută de persoane din satele Nuci, Merii Petchii, Sitaru, Grecii de Sus și Grădiștea, cărora le-au dăruit articole de încălțăminte. 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 544, ediția print

Nu mai puțin de o sută de ilfoveni care trec prin multiple greutăți au avut parte așadar, de o mângâiere sufletească. În aceeași zi, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au mai vizitat încă o sută de persoane din județul Prahova, cărora, de asemenea, le-au adus aceeași bucurie. Darurile au fost oferite în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, beneficiarii fiind atât adulți, cât și copii. “Aseară (n.r. – în data de 3 martie) am dat câteva telefoane să ne anunțăm vizita  și în nici două ore deja am primit listele cu persoanele care aveau nevoie de aceste articole de încălțăminte. Acest lucru denotă grija preoților parohi. Ei sunt tot timpul pregătiți să vină în sprijinul persoanelor pe care le au în păstorire. A fost o zi plină. În mai bine de nouă ore de mers, am reușit să ajungem în zece parohii din județele Ilfov și Prahova. Oboseala nu o resimțim deoarece bucuria este pe măsură”, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. 

“Implică-te! Împreună reușim mai mult!” 

“Noi avem în comuna Grădiștea trei parohii și în fiecare parohie, preoții au o situație a persoanelor aflate în dificultate. Avem, în special, copii care provin din familii cu situații dificile din punct de vedere material, și, mai ales acum când s-au redeschis școlile, ei au nevoie de sprijin. În multe cazuri, părinții, în contextul actual, și-au pierdut locurile de muncă, iar alții, prin prisma faptului că s-au îngreunat situațiile economice, nu reușesc să le asigure celor mici tot ceea ce au nevoie pentru a-și desfășura activitatea școlară. Suntem bucuroși, emoționați, fericiți de vizita voluntarilor întrucât vedem că nu a fost o simplă întâmplare, ci este un angajament continuu al Patriarhiei Române, prin voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, care, de fiecare dată, nu ne ocolesc și aduc zâmbete și bucurie. Astăzi am primit pentru 50 de copii cadouri constând în articole de încălțăminte care, cu siguranță, le vor fi de folos”, a explicat părintele Alexandru Popescu, de la Parohia Grădiștea. Și părintele Gheorghe Nuță Popescu, de la Parohia Nuci, a primit cu bucurie și apreciere gestul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. “Este o activitate binevenită pentru enoriașii parohiei noastre, mai ales că mulți dintre ei sunt șomeri. Darurile primite de la voluntari le sunt de un real folos deoarece trăim vremuri în care toată lumea se află într-o criză atât morală, cât și materială”, a spus părintele Gheorghe Nuță. Campania a fost inițiată anul trecut, în luna februarie. Au fost ajutate peste 5.100 de familii cu produse alimentare de strictă necesitate, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice și măști de protecție.