Acțiunile de caritate ale voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, continuă. Recent, ei au donat Centrului de Transfuzii al Spitalului Militar Central din București un frigider de tip bancă de sânge model BBR 270W, în valoare de 15.000 lei.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 399, ediția print

Frigiderul răspunde unor cerințe stricte pentru stocarea sângelui și a componentelor de sânge. Aparatul are o capacitate de 96 de pungi de sânge, a câte 450 de mililitri fiecare. Potrivit Basilica.ro, voluntarii coordonați de părintele Ciprian Grădinaru nu sunt la prima acțiune de acest gen. Luna trecută, au donat aceluiași spital un aparat medical în valoare de 4.550 de euro și anume un agitator de trombocite model Nuve PN 300. Transfuzia de trombocite este utilizată în special în domeniul oncologic, pentru refacerea nivelului trombocitar al bolnavilor care urmează tratamente cu citostatice, dar și în ortopedie, în transplantul de organe, sau în alte intervenții chirurgicale.

Alina Jig, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului: “Donațiile către Centrul de Transfuzii al Spitalului Militar însumează 36.500 lei”

“Donațiile îndreptate către Centrul de Transfuzii al Spitalului Militar au însumat până în prezent  36.500 de lei. Mulțumim sponsorilor, persoane fizice și juridice, care fac posibile aceste proiecte de ajutorare a spitalelor și centrelor de transfuzii și implicit a oamenilor în suferință”, a declarat pentru Agenția de știri Basilica.ro, Alina Jig, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Însă, donațiile făcute de Patriarhia Română către spitalele din București și din provincie se ridică la o valoare mult mai mare. Numai în ultimii trei ani, Patriarhia a donat aparatură medicală a căror costuri ajung la 190.000 de euro. Au fost donate dispozitive medicale pentru douăzeci de spitale din țară.