Vineri și sâmbătă (22-23 iunie, a.c.), esplanada Bazei Sportive din Domnești s-a transformat într-un minunat orășel al copiilor, amenajat pentru distracție, zbenguială, jocuri tematice, teatru de păpuși, dansuri, cântece și câte altele. Mari și mici, castelele gonflabile au alcătuit decorul care a evocat lumea poveștilor vechi și noi, din generațiile copilăriei. Vara și vacanța au fost la ele acasă, iar locul s-a încărcat de bucurii însorite.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 408, ediția print

Totul a început în sala de festivități al noii Grădinițe „Tărâmului Prieteniei”. Vineri, la ora 11:00, personajele basmului „Cenușăreasa” i-au avut invitați pe copii și părinții lor, la spectacolul teatrului de păpuși și marionete al trupei „Așchiuță”, din Capitală, susținut de actorii păpușari Carmen Ilie și Andreea Stanciu. Recitalul lor a contiuat după-amiaza, pe scena în aer liber a esplanadei, cu povestea „Frumoasa și bestia”, iar Ansamblul de dansuri „Doina Sabarului” a încântat asistența.

„Planeta copiilor”

Nu se putea găsi un nume mai potrivit parcului de distracții cu intrarea liberă, amenajat pentru bucuria jocului și disputele întrecerilor. Construcțiile gonflabile „Castelul lui Camelot”, „Corabia Piraților”, „Căsuța Piticilor”, „Mini Bouncer-ul cu tobogan” au fost asaltate de copii, alături de trambulina elastică și zonele de Concurs Arena, unde competițiile de hochei și schi pe iarbă au provocat dispute aprige.  Au urmat alte jocuri interactive, sesiuni de pictură pe chipuri, recitaluri karaoke ș.a. Zona mașinuțelor de curse „Racecar” a prilejuit și un concurs pe teme de circulație, cu regulile ei pietonale obligatorii. Agentul de poliție Adrian Radu i-a oferit medalia și diploma câștigătoarei, eleva Sorina Dumitrescu (premiantă a cls. a V-a B), din Șc. gimn. „Gheorghe Corneliu”, Domnești. Organizatorii festivalului au fost Consiliul Local și Primăria din Domnești –  cu sprijinul edilului Adrian Ghiță și al vicelui Ștefan Costel – în parteneriat cu firma „România Events”, specializată în domeniul divertismentului pentru copii. Doina Scripa, inspector – coordonator de proiecte în cadrul primăriei comunei și al acestui frumos festival, a oferit premiile ediției – diplome, medalii, baloane și dulciuri.