Update

”Stimați jilăveni, conform dispozițiilor Ministerului Afacerilor Interne, vă aducem la cunoștință următoarele măsuri generale pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus:
❗️Închiderea parcurilor și a locurilor de joacă de pe teritoriul comunei Jilava. Această măsură se dispune pe durata stării de urgență, cu posibilitatea prelungirii ulterioare, conform prevederilor legale. Nerespectarea acestor măsuri va atrage RĂSPUNDEREA CIVILĂ sau PENALĂ, dupa caz.
❗️Totodată, aceleași măsuri prevăd: obligativitatea suspendării activității de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației.
❗️Este permisă organizarea de către unitățile economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service” sau livrare la client.
❗️Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală relizate în spații închise. Această măsură se dispune pe durata stării de urgență cu posibilitatea prelungirii ulterioare, conform prevederilor legale. Nerespectarea acestor măsuri va atrage RĂSPUNDEREA CIVILĂ sau PENALĂ, după caz”, au precizat reprezentanții autorității locale jilăvene.

În cadrul celui mai recent Comitet Local pentru Situații de Urgență, reunit la nivelul comunei Jilava, s-au discutat măsuri concrete de combatere a contaminării COVID-19. Programul de lucru cu publicul la Primăria Jilava a fost limitat, până la sfârșitul lunii martie, iar plata impozitelor și taxelor locale se poate face online pe www.ghiseul.ro. Orice solicitare se poate transmite pe adresa de e-mail primariajilava@primariajilava.ro.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 493, ediția print

Accesul în Primărie este permis doar pentru: eliberarea certificatelor de deces sau a cărților de identitate, pentru depunerea/ridicarea documentelor necesare în vederea întocmirii cărților de identitate, înregistrarea sau radierea autovehiculelor.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Jilava a mai stabilit dezinfectarea frecventă a spațiilor de lucru din incinta instituțiilor publice, dar și a operatorilor de servicii publice din comună care au program cu publicul. De asemenea, au fost suspendate toate activitățile culturale, artistice și sportive sau alte manifestări publice, dar și toate pelerinajele organizate de parohiile din Jilava. A fost aprobată și colectarea separată față de restul populației, de către operatorul de salubrizare, a gunoiului menajer al familiilor izolate la domiciliu, precum și a deșeurilor rezultate în urma activității medicilor de familie din comună.

Angajații Eco Prest Serv Jilava, societate aflată în subordinea Primăriei și a Consiliului Local Jilava, stropesc permanent cu dezinfectant la locurile de joacă și în parcuri. Au fost dezinfectate stațiile STB, intrările în biserici, intrările în scările de bloc.