Mai multe persoane sunt blocate sub zăpadă, dar nu au fost confirmate decese sau schiori grav răniți, în urma unei avalanşe care a avut loc marţi dimineaţa pe o pârtie de schi din staţiunea Tignes, din Alpii francezi, scrie presa internațională.

Potrivit autorităților locale, o operaţiune de salvare este în curs, dar din cauza vizibilităţii reduse nu au putut fi desfăşurate la faţa locului elicoptere, membri echipelor de salvare fiind obligați din această cauză să se deplaseze pe jos. Totuși ”a fost examinată pârtie, metru, cu metru și nu s-a găsit nicio victimă”, a declarat un oficial local.

Zona a fost de altfel închisă pentru public.

Potrivit presei locale, în jurul orei locale 10:00 (11:00, ora României) la faţa locului s-ar fi aflat aproximativ 300 de persoane.

Luni a fost emisă o avertizare de avalanşă pentru staţiunea Tignes. Riscul de avalanţă era semnalat ca fiind de gradul 4 din 5.

Potrivit informaţiilor transmise de postul de radio Europe 1, două grupuri de schiori au fost prinse de avalanşă pe o pârtie cu dificultate medie ”albastră”, unde de regulă schiau foarte ulte familii cu copii. Presa internaționeală comentează faptul că este ciudată producerea unei avalanșe, pe o astfel de pistă care de regulă, este foarte bine întreținută și semnalizată.

La 13 februarie, patru schiori au murit în urma unei avalanşe în aceeaşi staţiune din departamentul Haute-Savoie.