• Trei zile cu muzică bună, preparate delicioase și distracție pentru toate gusturile

Ca in fiecare  an, Summer Well a reunit nume mari ale scenei muzicale internaţionale, cu nouă artişti prezenţi pentru prima dată în România, pregătiţi să ofere publicului concerte unice.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 415, ediţia print

Muzica bună  a început să se asculte în Buftea începând de vineri seara când organizatorii au prezentat conceptul de “night picnic”, reluat de la ediția anterioară Summer  Well.  Anul acesta  picnicul a  adus  publicului, un concert al Orchestrei Simfonice Bucureşti, care a interpreta într-o manieră clasică cele mai cunoscute piese ale trupelor care urmau să concerteze  în acest an la festival, precum și un concert susținut de Rhye,  proiectul muzical R&B al cântăreţului canadian Mike Milosh, care a concertat pentru prima dată în Romania. Proiectul  este o combinaţie sensibilă între o voce divină şi o percuţie senzorială. Noutatea anului acesta a fost organizarea unei zone de campare, chiar între copaci, care a beneficiat de toalete, dușuri și zone de alimentare cu electricitate.

Creaturi supradimensionate care au prins viata si spectacole de lumini

Pe lângă concerte, organizatorii festivalului au pregătit pentru participanţi  diferite activităţi în aer liber, spaţii de relaxare, dar  şi multe surprize-  spectacole de lumini, marcate de instalaţii senzationale sub formă de creaturi supradimensionate luminoase, precum si un food court impresionant cu peste  50 de food truck-uri cu specialități din diverse bucătarii internaționale. Conform ediţiilor anterioare, în fiecare zi au urca pe scenă cinci perfomeri, primul care a deschis recitalurile sambata, fiind  britanicul Tom Grennan, urmat de Oscar and the Wolf. Direct din Brooklyn a venit trupa Cigarettes After Sex, care  a adus piese ca „Affection”, „Nothing’s Gonna Hurt You Baby” şi „K” la Summer Well 2018. Kodaline, trupa irlandeză de rock alternativ a concertat pentru prima dată în România, publicul cântând alături de ei piesa „Follow Your Fire”, melodie regăsită şi pe coloana sonoră a celei mai recente reclame comerciale a unei companii de telefonie mobilă. Justice, duoul electro format din Xavier de Rosnay şi Gaspard de Auge, a  reprezentat una dintre cele mai aşteptate apariţii ale serii şi a încheiat ziua  de sâmbătă. Show-urile îndrăzneţe ale francezilor au fost o combinaţie de muzică, video şi lumini. Ziua de duminică a debutat cu Isaac Gracie, una dintre cele mai recente revelaţii pe scena muzicală internaţională, urmat de HMLTD trupa glam-pop britanica,  recunoscută drept o prezenţă excentrică şi total inedită pe scena londoneză. Stilul jungle pop, inspirat din muzica house a anilor ’90, a fost  adus de Sofi Tukker, duoul american format din Sophie Hawley-Weld şi Tucker Halpern. Şi pentru că muzica indie este întotdeauna atât de apreciată şi sună atât de bine în festivaluri, The Kooks se numără printre artiştii care s-au  alăturat celei de-a opa ediţii a festivalului. Cea mai aşteptată apariţie a serii, Bastille, a reuşit să devină una dintre cele mai iubite trupe indie rock la nivel mondial. Trupa britanică a revenit la Summer Well, după  patru ani, publicul fredonând frenetic piesa- „Pompeii’, care a ajuns la peste 470 de milioane de vizualizări pe Youtube. Pe o nouă scenă, Red Bull Music Stage la Summer Well,  au performat Lady Leshurr şi proiectul Culese din Cartier. Duminică, pe această scenă a fost  programată o producţie specială şi un mix eclectic de artişti. Proiectul Culese din Cartier prezintă #Totsatu’, care ia reunit pe Subcarpaţi, Cred Că Sunt Extraterestru, Fraţii Grimme, Fantome, Basska, Argatu’ şi Moş Martin, Celula de Criză şi Hanu’ cu Bragă. Partea internaţională a fost reprezentată de Lady Leshurr, producătoare şi interpretă ce domină scena de rap britanică.