@ Asociere cu Bucureștiul, pentru ”Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (C.M.I.D.) București-Ilfov” @ Bani pentru echitație, dar și pentru terapiile copiilor care suferă de autism @Profesorii și elevii cu performanțe școlare vor fi recompensanți financiar
Ultima dintre ședințele ordinare ale Consiliului Județean Ilfov (CJI), din anul 2022, a avut o ordine de zi bogată – 13 proiecte de hotărâri pe convocarea generală și încă 5 suplimentare. Toate au trecut de votul consilierilor județeni.
Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 633, ediția print
Astfel, s-a decis menținerea la nivelul anului 2022 a taxelor și tarifelor stabilite prin HCJI 230/20.12.2021 pentru anul fiscal 2023 sau modificarea HCJI 173/2022, care are ca obiect încheierea unui protocol de cooperare între județul Ilfov, prin CJI și orașul Buftea, prin CL Buftea, în sensul prelungirii duratei acestei cooperări. O cooperare care are ca scop adăpostirea persoanelor ale căror locuințe au fost afectate grav de un incendiu produs în vară, în Buftea, care în acest moment stau în locuințe modulare în așteptarea finalizării lucrărilor la viitoarele lor case.
S-a mai votat, de asemenea, asocierea județului Ilfov, prin CJI, care a alocat în acest sens 50.000 de lei, cu Club Sportiv Orășenesc Voluntari 2005, în vederea realizării proiectului ”Dezvoltarea echitației, pe raza județului Ilfov – orașul Voluntari”.
În continuare, au trecut cu votul consilierilor județeni, proiectele de hotărâri privind clasificarea DC 179 în drum județean având indicativul DJ 179, drum care va fi reabilitat cu bani de la bugetul CJI și din programul ”Anghel Saligny”, aprobarea alipirii unor imobile situate în comuna Brănești, aflate în domeniul public al județului Ilfov și administrarea CJI, în vederea realizării obiectivului de investiții Centru de colectare cu aport voluntar în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în jud. Ilfov sau prelungirea perioadei efectuării inventarierii bunurilor care aparțin domeniului public al județului Ilfov, demers aprobat prin HCJI 113/31.05.2022.
S-a votat ”pentru” aprobarea documentației tehnico-economice, la faza ”Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenții” și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiții:
l ”Drum de legătură DN 1A Buftea – DJ 101 = 4,2 km, județul Ilfov”, un proiect de aproape 120 de milioane de lei (cu TVA), cu o durată de execuție de 16 luni;
l”Modernizare DJ 101B, de la km. 8+000 (limită județ Dâmbovița), până la km. 16+900 (Intersecția cu DN 1)”, un proiect cu o valoare totală de 42,6 milioane de lei (cu TVA) și o durată de realizare de 18 luni;
l”Reabilitare și modernizare DJ 180, comuna Periș, județul Ilfov = 4,8 km”, un proiect cu o valoare totală de aproape 43 de milioane de lei (cu TVA);
l”Realizare sistem de colectare și evacuare a apelor pluviale, construire trotuare noi și piste pentru bicicliști pe DJ 602, în localitatea Domnești, județul Ilfov”, investiție de circa 15 milioane de lei (cu TVA).
”Excelența în educație” este răsplătită
Consilierii județeni au fost de acord și cu proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare elevilor și profesorilor din unitățile de învățământ din județul Ilfov care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele/concursurile școlare și în implementarea proiectelor și programelor cu impact deosebit în comunitatea școlară/locală. Astfel, se vor aloca profesorilor cu rezultate bune câte 500 de lei, iar elevilor, în funcție de performanțele obținute, între 200 și 500 de lei.
Apoi, a fost votat proiectul de hotărâre pentru completarea HCJI 66/2022 privind solicitarea trecerii din domeniul public al statului și administrarea CNAIR în domeniul public al județului Ilfov și administrarea CJI a pasarelelor pietonale aflate pe raza județului Ilfov. Completarea a vizat introducerea unui nou alineat în textul hotărârii, unde sunt trecute și sursele de finanțare necesare pentru întreținerea bunurilor preluate – venituri proprii și din alte surse, potrivit prevederilor legale. Și, ”au mai trecut” proiectul de hotărâre pentru aprobarea unui protocol de cooperare între județul Ilfov, prin CJI și Agenția Națională pentru Romi și cel privind înființarea Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Ciolpani, ca serviciu social cu personalitate juridică, în structura DGASPC Ilfov, prin reorganizarea actualului Centru de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Ciolpani, fără personalitate juridică, cu o capacitate de 50 de locuri.
Asociere pentru ”Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (C.M.I.D.) București-Ilfov”
Suplimentar introduse pe Ordinea de zi au fost proiectele de hotărâre privind participarea CJI la cofinanțarea proiectului ”Digitalizarea infrastructurii de apă a operatorului regional Apă-Canal Ilfov” – o cofinanțare de 186.000 de lei (fără TVA) la un proiect de peste 11 milioane de lei; asocierea județului, prin CJI, cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în Municipiul București și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor în județul Ilfov pentru proiectul de interes regional ”Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (C.M.I.D.) București-Ilfov”; modificarea Structurii organizatorice, respectiv a Organigramei și a Statului de funcții la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov sau modificarea și completarea HCJI 289/2022 privind rectificarea bugetului local al județului Ilfov pe anul 2022. În acest caz este vorba de alocarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, către CJI, a 10 milioane de lei, pentru cheltuieli curente și de capital.
Parteneriat pentru recuperarea copiilor cu autism
Iar la finalul ședinței, a fost votată încheierea unui protocol de cooperare între județul Ilfov – CJI, Asociația Coaching Life Coach 4 Transformation și DGASPC Ilfov în vederea realizării unui proiect de interes public. ”Copiii zâmbesc în aceeași limbă” va beneficia de o contribuție a CJI de 200.000 de lei, și este un proiect de sprijin pentru recuperarea copiiilor care suferă de autism, care provin din familii dezavantajate financiar. ”Trăim povești tragice alături de părinții copiilor cu autism, părinți care nu au resursele necesare susținerii terapiilor, care ajung la costuri foarte mari, situate între 1.500-3.000 de euro”, au explicat reprezentanții Asociației Coaching Life Coach 4 Transformation, în scrisoarea adresată CJI, prin care instituția a fost invitată să se alăture demersurilor de ”schimbare a destinelor unor copii minunați”.