Cele două cluburi sunt înţelese, acum Gigi Becali aşteaptă ca brazilianul să semneze contractul la mijlocul acestei săptămâni şi să plece sub comanda lui Reghecampf în cantonament. Steaua dă marea lovitură pe piaţa transferurilor. Îl va aduce pe Wesley, jucător după care aleargă de mai bine de un an şi jumătate. Cum oferta făcută jucătorului l-a mulţumit pe jucător, mai rămăseseră nefinalizate negocierile cu FC Vaslui. Roş-albaştrii oferiseră 1,5 milioane de euro cu tot cu TVA, în timp ce Adrian Porumboiu solicita aceeaşi sumă, plus TVA, ceea ce ar însemna 1.860.000 de euro. Becali n-a renunţat şi a redeschis discuţiile, iar patronul moldovenilor l-a cerut pe Lucian Filip pe lângă cele 1,5 milioane de euro.

Reghe n-ar vrea să-l piardă pe Filip pentru că patronul Stelei vrea să-l ia cu orice chip pe Wesley i-a acceptat doleanţa lui Porumboiu. Cei doi au bătut palma, în ciu-da faptului că Reghecampf şi-l doreşte în mod expres pe Filip sub comanda sa, mai ales că a lucrat cu el şi la Snagov, şi la Chiajna.

Wesley așteptat să ­semneze cu Steaua

Cum Steaua şi Vaslui au un „deal”  clar, următorul pas spre oficializarea transferului verii e momentul în care brazilianul va semna contractul cu Steaua. El a fost in-format de agentul său pe România, Lucian Marinescu, de oferta pe care Becali i-a făcut-o şi s-a declarat mulţumit, însă se va întâlni cu patronul Stelei abia după ce va reveni în România. Becali insistă ca Wesley să-şi pună iscălitura pe contract până cel mai târziu joi seară, pentru a pleca apoi cu Steaua în primul cantonament din Aus-tria. 

A 9-a echipă pentru Wesley 

Pentru Wesley, Steaua va fi cea de a 9-a formaţie la care va juca în cariera sa. A început fotbalul la Fortaleza, în Brazilia, după care în 2003 a venit în Europa, fiind achiziţionat de Penafiel. Au urmat alte 6 echipe din 4 ţări diferite: Alaves, Vitoria Guimaraes, Grasshoppers, Pacos Ferreira, Leixoes şi FC Vaslui.Va fi al 8-lea brazilian. Steaua a avut în istoria ei 6 jucători brazilieni: Andrey, Elton, Tatu, Bonfim, Ricardo şi Maicon. Al 7-lea e Adi Rocha, care a semnat în urmă cu 3 săptămână, dar care încă n-a apucat să joace în tricoul roş-albastru. Wesley va fi al 8-lea fotbalist carioca în curtea Stelei. Are o medie incredibilă în ultimul deceniu. Cariera lui Wesley arată formidabil. Începând din 2003 şi până astăzi, brazilianul a jucat în mod constant, indiferent de echipă, şi a reuşit să şi marcheze mult. Media lui în perioada ianuarie 2003 – iunie 2012, adică în 9 ani şi jumătate, arată aşa: 29,1 meciuri şi 12,4 goluri marcate pe an. Doi ani e durata contractului pe care Steaua i-l oferă lui Wesley. Cîştigul garantat al lui Wesley la Steaua va fi de 850 de mii de euro pînă în vara lui 2013.