Victoria baschetbaliştilor de la Concordia Chiajna din meciul cu Rapid (93-60) a calificat echipa antrenată de Vlastimir Vukadinovic în faza semifinală a competiţiei, cu trei meciuri înainte de sfârşitul fazei secunde a întrecerii!

Sezon excelent pentru baschetbaliştii de la Concordia Chiajna în eşalonul secund al baschetului masculin românesc – Divizia A – visul promovării fiind din ce în ce mai aproape. Ilfovenii au înregistrat până acum, în campionat, 12 victorii şi o singură înfrângere, o performanţă care trebuie continuată însă până la victoria finală.

Concordia Chiajna, alături de CSA Steaua şi Ştiinţa Bucureşti şi-au asigurat prezenţa în grupa semifinală, pentru celelalte trei locuri luptând celelalte competitoare, cu şanse mai mici sau mai mari. Chiar şi Rapid, de exemplu, care până acum a înregistrat numai înfrângeri, are şanse să ajungă în semifinale prin jocul rezultatelor!

Pas cu pas, spre promovare

Stimulaţi probabil de victoriile pe linie ale celor din Chiajna şi nedumeriţi de sistemul de promovare în prima ligă, iubitorii baschetului din Ilfov ne-au trimis mai multe întrebări privind modul în care Concordia ar putea ajunge în Liga Naţională. Deşi, la prima vedere, pare complicat, nu este deloc aşa.

Campionatul a început cu 15 echipe la start împărţite, în faza I, în trei serii de cinci. Concordia a fost în grupă cu CSA Steaua, Ştiinţa Bucureşti, Phoenix Galaţi şi SCMU 2 Craiova, câştigând grupa cu 7 victorii şi o singură înfrângere, în meciul din deplasare cu Steaua. Primele trei clasate din cele trei grupe, plus echipa de pe locul 4 cu cea mai bună linie de clasament (în total, 10 echipe), s-au calificat în faza a II-a, cea pe care o parcurgem acum. S-au format două grupe de cinci (ale căror clasamente la zi le puteţi vedea într-o casetă a acestui material), iar la final primele trei din fiecare grupă se vor califica în faza semifinală.

Cele şase vor juca, fiecare cu fiecare, o singură dată, în Turneul Semifinal în perioada 4-19 mai, cu etape pe 4, 5 mai, respectiv 17, 18 şi 19 mai. La final, primele patru clasate se califică în ultima fază, Turneul Final. Meciurile decisive se joacă pe 7, 8 şi 9 iunie, într-o singură sală, fiecare cu fiecare, iar la final primele două clasate promovează pe prima scenă. Un final fericit la care sperăm să ajungă şi Concordia!

Una peste alta, o finalistă va disputa în acest sezon 24 de meciuri deci, după cele 13 runde desfăşurate până acum, suntem abia la mijlocul întrecerii! Drumul e lung, dar cu siguranță Concordia poate ajunge cu bine la final.

Sârbii s-au adaptat perfect

Dintre băieţii antrenaţi de cuplul Vlastimir Vukadinovic – Vladimir Lucic s-au remarcat conducătorul de joc Nemanja Petrovic, fundaşul ofensiv Vasile Ștefan şi pivoţii Horia Codin şi Aleksandar Vuletic. Sârbii, în frunte cu cei doi antrenori, s-au adaptat perfect condiţiilor de la Concordia, iar Petrovic tinde să devină „omul orchestră” în jurul căruia pivotează echipa, povestea sa fiind una captivantă, care va fi găzduită într-un număr viitor al ziarului nostru. Atras de Vukadinovic, a ales Concordia. Și nimeni nu regretă!