Luni 25 martie, de Buna Vestire, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost forfoteală mare… dar mică, pentru că în clădirea şi curtea din Şoseaua Fabrica de Glucoză mişuna puzderie de piticime, toţi veniţi de la grădiniţa Riţa Gărgăriţa din Brăneşti, pentru Ziua Porţilor Deschise la IPJ Ilfov.

Buna Vestire este şi ziua Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri, simbol aflat pe primul steag al Marii Agii, care a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822, domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă, se află o ghirlandă din aur, în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună – Buna Vestire.

La manifestările de luni, au fost prezentate copiilor, dar şi părinţilor care îi însoţeau, câteva aspecte din activitatea zilnică a poliţiştilor  de la poliţia rutieră, criminalistică, intervenţie rapidă etc. Copiii au avut ocazia să primească informații despre tehnica şi metodele folosite de criminaliști  în descoperirea urmelor și identificarea infractorilor. Copiii, după ce au ascultat explicațiile specia­liștilor, s-au lăsat amprentați și foto­grafiați.

Micuţii s-au arătat foarte entuziasmaţi de apariţia “mascaţilor”, adică luptătorii din Serviciul  Acțiuni Speciale. “Mascaţii” le-au prezentat copiilor echipamentul, armamentul şi muniţia pe care le folosesc în misiunile lor, fiind asaltaţi, bineînţeles, de băieţi, care au dorit să se pună, pentru puţin timp, în pielea unui luptător gen Robocop.