Spitalul Clinic de Copii “M.S. Curie” din Capitală deține o secție nouă de Terapie Intensivă. Cel mai modern departament de profil din sud-estul Europei, dotat cu aparatură de înaltă performanță.

Noua secție a Spitalului Clinic de Copii “M.S. Curie” a fost inaugurată marți, 26 noiembrie. Aceasta se întinde pe o suprafață de 1.600 de metri pătrați, are patru niveluri și 27 de paturi pentru micii pacienți. Aici au fost amenajate încăperi individuale pentru bebelușii aflați sub supravegherea specialiștilor, dotate cu gaze medicale, climatizare și monitorizare. De asemenea, în cadrul secției există și spații destinate părinților și cadrelor medicale. Noul departament a fost conceput în așa fel, încât să funcționeze și cabinete de consiliere psihologică pentru părinți și o sală de training. Secția veche avea doar 140 de metri pătrați și 11 paturi. 

Sute de copii erau refuzați la internare din lipsă de spațiu

“Am reușit, cu ajutorul Fundației Vodafone România și al celor de la Asociația Inima Copiilor, să construim cea mai modernă secție din sud-estul Europei și sunt foarte mândru de această realizare, unică în România. Secția de terapie intensivă nou-născuți, de la spitalul nostru, avea și are, în continuare, cele mai bune rezultate și cea mai mică rată de mortalitate neo-natală din țară, apropiindu-se de media din centrele europene de prestigiu. Înainte, reușeam să tratăm, anual, aproximativ 200 de nou-născuți sau copii născuți prematur cu boli, malformații sau traumatisme diverse. Însă, din cauza lipsei de spațiu, eram nevoiți să refuzăm tot atâția copii de la internare, ceea ce pentru mulți înseamnă lipsa unei șanse la viață. De aceea, extinderea secției de terapie intensivă nou-născuți era absolut necesară”, a explicat dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției.