Circa 1.000 de persoane din mediul rural vor fi sprijinite, în perioada aprilie 2014 – septembrie 2015, să-și găsească un loc de muncă, prin intermediul proiectului AVATAR, în valoare de aproape 6,5 milioane de lei, care va facilita organizarea a cinci burse de locuri de muncă destinate persoanelor de la sate și comune.

Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, spune că proiectul este lansat în colaborare cu primăria comunei Luna și cu partenerul transnațional „Sistemi Formativi Confindustria Umbria” din Italia. Potrivit acestuia, proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, și are un buget total de peste 6,481 milioane de lei. 

Proiectul vizează facilitarea inserției pe piața muncii a 1.000 de persoane din mediul rural, la nivelul a cinci regiuni de implementare: București — Ilfov, Nord — Est, Nord — Vest, Sud — Est, Sud — Muntenia. În cadrul proiectului, vor fi organizate cinci burse de locuri de muncă destinate persoanelor de la sate și comune, urmând să fie înființate minim 20 de afaceri noi. „Este vorba de 200 de persoane inactive, 300 de persoane în căutarea unui loc de muncă, 110 șomeri recenți și 90 de lungă durată, precum și de 300 de persoane ocupate în agricultura de subzistență”, a precizat Ovidiu Nicolescu. 

El a subliniat că derularea acestui proiect este foarte importantă, mai ales în condițiile în care România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare pondere a populației în mediul rural.