Elevii români au excelat din nou. Șase dintre ei au îmbogățit palmaresul României cu tot atâtea medalii de aur obținute la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică. 

Olimpiada Interna­țională de Astronomie și Astrofizică, organizată în perioada 1-11 august la Suceava, a adus României încă șase medalii de aur. Medaliile au fost obținute de elevii: Denis Turcu, Tudor Costel Crețu, care a primit și premiul special la proba teoretică, Iustina Crăciun, premiată și pentru sprijinirea organizării olimpiadei, Andrei Răduc, Paul Drăghiș și Andrei Cuceu. Câștigătorul absolut al competiției a fost desemnat elevul Denis Turcu, acesta primind și premiul special la proba observațională. De asemenea, o altă echipă a țării noastre participantă la concurs a câștigat încă patru medalii de argint. La competiția din acest an, s-au întrecut peste 200 de elevi din 37 de țări, aceasta fiind cea mai numeroasă prezență din istoria Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică. 

Guvernul le premiază performanțele   

“Rezultatele elevilor noștri sunt de excepție prin numărul medaliilor obținute, precum și prin obținerea locului întâi absolut de către Denis Turcu, deținătorul acestui titlu de la ediția precedentă, desfășurată în Grecia”, susține Sorin Trocaru, inspector general în cadrul Ministerului Educației Naționale și, totodată, președintele ediției din acest an a olimpiadei. “Este o performanță extraordinară pentru care vreau să-i felicit pe olimpicii noștri. Și pe profesorii lor! Acești elevi și profesorii care îi pregătesc reprezintă valorile cu care România iese în lume și cu care se mândrește. Performanța lor și a tuturor celorlalți olimpici va fi, și în acest an, răsplătită de Guvern prin acordarea de premii”, spune Remus Pricopie, ministrul Educației.