Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) anunță că, în perioada imediat următoare, vor debuta lucrări în valoare totală de aproape 90 de milioane lei, destinate îmbunătățirii infrastructurii școlare, la 20 de unități de învățământ din 8 județe (Prahova, Ilfov, Olt, Vâlcea, Timiș, Arad, Dolj, Mehedinți).

Proiectele sunt finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013, iar contractele de finanțare au fost semnate joi, 17 septembrie, de reprezentanții MDRAP, ai beneficiarilor și ai agențiilor de dezvoltare regională. Proiectele prevăd lucrări de reabilitare, extindere, modernizare a unor școli, grădinițe, campusuri școlare, lucrări de construcție, reparații sau investiții în creșterea confortului termic. Au termene de execuție cuprinse între 9 și 15 luni și se derulează în cadrul Axei prioritare 3 a Regio, DMI 3.4. “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Domeniul 3.4 a beneficiat, la sfârșitul anului trecut, de o suplimentare a bugetului alocat, ca urmare a realocării a peste 200 de milioane de euro, de la alte programe operaționale. Apelul de proiecte pentru noile fonduri a fost lansat în martie 2014, iar la nivelul lunii iulie a.c., 311 proiecte deja trecuseră de prima etapă de analiză.

În Ilfov, proiectul ce se va derula vizează extinderea Școlii primare nr.1 din Clinceni. Are o valoare de 576.444,60 lei și o durată de execuție de 12 luni.