Campania de prevenție a bolilor cardiovasculare, din nou la Periș

Echipa medicală a Centrului de Recuperare Cardiovasculară CardioRec, din Corbeanca, a revenit vineri, 20 martie, la Periș. Localnicii din Buriaș și-au controlat, din nou, sănătatea inimii, gratuit.

Campania de preven­ție a bolilor cardiovasculare în rândul populației din Ilfov, demarată de specialiştii Centrului de Recuperare Cardiovasculară CardioRec, din Corbeanca, şi Jurnalul de Ilfov, a revenit vineri, 20 martie, la Periș. Cu sprijinul primarului Anghel Albu și al Consiliului Local Periș, localnicii din satul Buriaș au beneficiat de consultații gratuite, oferite de specialiștii Centrului de Recuperare Cardiovasculară CardioRec, din Corbeanca. Echipa medicală formată din medicul primar de medicină internă Antonia Voicescu, specialistul în diabet și boli de nutriție, dr. Mihaela Constantin și un asistent medical principal, a consultat câteva zeci de pacienți, în cadrul dispensarului Buriaș. 

Bolnavii, instruiți să se trateze și să trăiască normal, cu bolile lor 

Electrocardiograma, măsurarea tensiunii arteriale, controlul capacității pulmonare și ecografia cardiacă, realizate de personalul medical specializat, au demonstrat din nou, necesitatea investigațiilor cardiovasculare, pentru prevenirea bolilor grave ale inimii și complicațiile acestora, care pot duce la paralizii sau chiar decese prin accident vascular sau infarct miocardic. Pentru că nu-și tratau suferințele în mod corespunzător, cadrele medicale au îmbunătățit schemele terapeutice ale multor bolnavi. Aceștia au primit indicația de a-și administra, pe lângă tratamentele pe care le urmau deja, anumite medicamente mai eficiente, care să le permită să‑și controleze problemele de sănătate mult mai bine. Indiferent de vârstă, de manifestările prezentate și de afecțiunile pe care le aveau diagnosticate, absolut toți pacienții au învățat să trăiască normal, cu bolile lor.

Pacienții depistați la risc, reevaluați, gratuit, la CardioRec 

Toți pacienții care pre­zentau un risc crescut de a suferi boli grave de inimă vor beneficia de investigații suplimentare, gratuite, la Centrul Medical CardioRec, din Corbeanca. “Au fost patologii variate, cardiovasculare, obezitate care necesită reevaluare prin ecografie cardiacă și teste de efort. Au fost pacienți cărora le-am recomandat internare pentru analize complexe la CardioRec”, ne-a explicat dr. Antonia Voicescu, medic primar medicină internă, la Centrul de Recuperare Cardiovasculară CardioRec, din Corbeanca, la finalul consultațiilor de la Buriaș. 

Dumitru Zamfir, pacient, 49 de ani: “Mă înțeapă inima și am un nod în piept”

“Am venit la control pentru că am fumat 32 de ani și cred că acest viciu mi-a afectat serios sănătatea cardiovasculară. Acum mă înțeapă inima aproape tot timpul și simt că am un nod în piept”, ne-a spus Dumitru Zamfir, unul dintre pacienții consultați de specialiști.