Președintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, susține că nu îl cunoaște personal pe omul de afaceri Ioan Niculae, ci doar de la televizor. Totodată, el a menționat că nu are nicio legătură cu speța din dosarul „Mită la PSD”, în care Niculae și fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Brăila, Bunea Stancu, au fost condamnați la închisoare. 

„Eu vă spun, ceea ce este de natură evidentă, că nu am nicio formă de asociere cu această situație. Dacă ar fi fost cazul să fie vreo problemă legată de mine, procurorii care i-au incriminat pe cei doi sau trei care au fost condamnați, ieri, m-ar fi prins și pe mine în această chestiune. Nu am fost, ca dovadă că nu sunt elemente care să mă lege pe mine de acest subiect”, a afirmat Geoană.

 

El a negat și afir­ma­țiile potrivit cărora s-ar fi întâlnit cu Ioan Niculae. „Asta este o chestiune care nu are niciun fel de element de realitate sau de element de demonstrabilitate. Deci, pur și simplu, nu este adevărat”, a afirmat liderul PSRO, spunând totodată că pe Bunea Stancu era evident să îl cunoască, acesta fiind, în 2009, liderul PSD Brăila. Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială, desfășurată la sfârșitul anului 2009, pentru susți­nerea candidatului PSD Mircea Geoană.