Ziua de 28 mai a fost emoţionantă în multe localităţi ilfovene, de fapt, în acelea care au un liceu în localitate, Snagov, Brăneşti, Măgurele, Dragomireşti, Buftea.  A fost ziua când clasa a XII-a şi-a luat la revedere de la cei patru ani de liceu. Drumurile ne-au dus la Brăneşti, pentru a asista la despărţirea claselor a XII-a uman şi real de diriginţii şi profesorii lor, prima festivitate de acest gen organizată în comună.

Paradă, spre deliciul brăneştenilor

Cele două clase de absolvenţi şi dirigintele lor, Minodora Dănicescu (real) şi Elena Isac (uman) au mers pe jos, de la Liceul „Traian Lalescu” până la Căminul Cultural, în ritmul celebrului imn care se cântă numai în limba latină la ceremoniile de absolvire – „Gaudeaumus igitur” (în traducere: Să ne bucurăm, aşadar). Iar absolvenţii au cântat şi ei şi au chiuit,  spre deliciul locuitorilor comunei care au ieşit la porţile caselor sau ale magazinelor, pentru a-i vedea şi aplauda.

În sală, cele două profesoare au strigat fiecare catalogul, prilej pentru tandre îmbrăţişări şi mulţumiri, moment urmat de discursul sub forma unui poem al Minodorei Dănicescu. Poezia „Eu sunt”, pe care domnia sa a compus-o pentru elevii cu care a petrecut 4 ani, de o sensibilitate aparte, a adus şi primele lacrimi în ochii absolvenţilor, ai părinţilor lor şi ai elevilor de la liceu, care umpluseră sala până la refuz. Elena Isac le‑a mărturisit, la rându-i, cu glasul uşor gâtuit de emoţie, ce au însemnat pentru fiecare zi a domniei sale petrecută cu ei.

Catalogul profesorilor

Doar că, nici absolvenţii nu s-au lăsat mai prejos şi au strigat şi ei catalogul cadrelor didactice care le-au fost alături, începând cu directorul liceului, Dan Dumitru Nicolau, profesorul lor de geografie şi continuând cu profesoara de franceză, Alina Balaban, profesorul de engleză, Andrei Galbenu, profesoara de fizică, Codruţa Nicolae, profesoara de istorie, Ionica Drăghici, profesoara de geografie, Maria Nicolau, profesoara de informatică, Irina Stoian,  profesoara de psihologie, Crina Şerban,  profesoara de muzică, Iustina Ilie.  Au lipsit, foarte motivat, directorul adjunct al liceului, prof. Dan Duţoiu, profesoara de biologie, Oana Galbenu, profesorul de fizică, Victor Udrescu, profesorul de chimie, Gh. Pepenel, profesorii de educaţie fizică Dan Gheorghe şi Valentina Gheorghe, profesoara de arte plastice,  Mihaela Boeru, profesoara de limba română, Mariana Radu, profesoara de istorie, Liliana Băicoianu, profesoara de religie, Elena Viziteu, profesoara de franceză, Florina Deac. Elevii nu au uitat să le menţioneze şi să le mulţumească secretarelor şcolii, Maria Şerbănescu şi Elena Ion, laborantei Constanţa Liscan, bibliotecarei Diana Gane. Momente vesele şi emoţionante au fost în acea zi de 28 mai. Urmează bacalaureatul pentru care şi noi, alături de profesori, le spunem: Baftă!

 

Foto: Andrei Dumitru