Adio, combustibil ieftin!

Analiștii estimează că preţul petrolului va crește cu circa 50%, până la finele anului, odată cu declinul producţiei de petrol de șist în SUA, iar în ultimul trimestru ar urma să ajungă la 46-48 dolari pe baril, întrucât piaţa va trece de la excesul din prezent la deficit. Petrol Brent, cotat în prezent la 33,16 dolari pe baril, este estimat la 48 de dolari pe final de an, iar petrolul tranzacţionat în SUA, acum la 30,21 dolari pe baril, ar urma să ajungă la 46 de dolari. Barilul de petrol a crescut cu 4,4% – SUA și cu 8% – Brent săptămâna trecută, în contextul speculaţiillor că Rusia și OPEC se vor întâlni pentru a discuta reducerea producţiei.

 

O lege nouă pentru RCA

Vicepreședintele ASF, Marius Vorniceanu, a declarat că a fost pregătit un proiect de lege cu privire la RCA, care va modifica vechea lege 136. „Această lege se va intitula ”Legea asigurărilor obligatorii din România” și vom lua, cu ajutorul Parlamentului, o serie de competenţe pentru a putea sancţiona acele companii de asigurări care stabilesc preţuri exagerate sau prohibitive”, a spus Vorniceanu. Declarațiile survin în urma întâlnirii pe care reprezentanții ASF au avut-o cu Comisia pentru Transporturi a Camerei Deputaților. De asemenea, potrivit oficialului ASF, s-a decis eliminarea barierelor restrictive privind RCA-ul pe teritoriul României, renunţându-se la obligativitatea ca toate companiile de asigurări să aibă o structură în fiecare judeţ, întrucât aceasta presupunea un cost destul de ridicat pentru compania respectivă.

 

Therme București – 55.000 de vizitatori, în două săptămâni

Centrul de wellness Therme București, situat în comuna Balotești, a anunțat că, în primele două săptămâni de la deschidere, a înregistrat peste 55.000 de vizitatori. Totodată, investitorul austriac a anunțat că va continua să facă investiții în centru, pentru a-i adăuga noi extinderi și funcţionalităţi. Astfel, 6 milioane de euro vor fi investiți în zona Galaxy, dedicată familiilor, care va fi extinsă cu o piscină exterioară cu poolbar, un restaurant cu o capacitate de 500 de locuri, o zonă adiţională de relaxare, cu 450 de șezlonguri și un nou tobogan, se menţionează într-un comunicat al investitorului.

 

Românii, nemulțumiți de companiile de telefonie mobilă

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a primit și a soluționat, în cursul anului 2015, peste 2.000 de reclamații de la utilizatorii de comunicații din România, cu 19% mai mult față de anul 2014. Jumătate dintre acestea, aproape 1.000 (creștere de 5%), au avut ca obiect serviciile de telefonie mobilă, care a devenit, astfel, cel mai reclamat serviciu de telecomunicații în România. Cele mai recente statistici ANCOM arată că, la jumătatea anului 2015, românii utilizau 22,7 milioane de cartele SIM active (pe bază de abonament și servicii pre-pay).