Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat un aviz favorabil la solicitarea procurorilor anticorupție de reţinere şi arestare a deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu, acuzați de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani.

Pentru reținerea lui Nicolae Păun  au votat 13 membri ai Comisiei juridice, doi „împotrivă”, iar 3 s-au abţinut. Şi în cazul arestării, scorul voturilor a fost identic. În ceea ce-l privește pe Mădălin Voicu, pentru reținerea acestuia s-au pronunţat 10 membri ai Comisiei juridice, în timp ce 9 au fost „împotrivă”, iar pentru solicitarea de arestare au votat tot 10 deputaţi și 8 „împotrivă”. Votul a fost secret, iar avizul comisiei juridice este consultativ, decizia finală aparţinând plenului.

 

Acuzații grave ale DNA, împotriva celor doi deputați

 

Deputatul Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de „folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată”. Prezentarea rapoartelor Comisiei juridice în cazurile Voicu și Păun și dezbaterile parlamentare se vor desfășura miercuri între orele 12,00 și 14,00, urmând ca votul să fie dat după ora 14,00.