Buftea  a găzduit pe 25 iunie un eveniment de excepție în rândul copiilor și tinerilor talentați: Festivalul Național de muzică pentru copii și adolescenti „ANDANTINO”, ediția a VI-a.

Datorită unui parteneriat încheiat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov și Primăria Buftea, spectacolul a avut loc în oraș, în incinta Bucharest Film Studios, fostele Studiouri MediaPro, într-unul dintre corturile amplasate permanent în spațiul verde, pe malul lacului. Înăuntru, atmosfera de film, afară – atmosferă de vis creată special pentru micii concurenți și familiile lor.

Cine este Andantino?

Denumirea vine din limba italiană și înseamnă un timp un pic mai rapid decât Andante. La asta s-au și gândit cei doi profesori care au pus bazele Fundației Andantino și al festivalului, Mihaela și Ștefan Iordache, director al festivalului, respectiv director al Ansamblului artistic de copii Andantino. Juriul ediției a VI-a a fost alcătuit din nume mari și importante ale muzicii românești: Stela Enache, Viorela Filip, Silvia Dumitrescu, alături de compozitorul Jolt Kerestely, Maria Ene – muzician, Mirela Rizea Marinescu – muzician, Marian Stere – textier și redactor la Radio România Internaționaal. Președinte de onoare al juriului a fost desemnat prof. Cristi Toma, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov.

Un festival pentru toți copiii

 

Mihaela Iordache, directorul Festivalului spune că suntem părtași la un „concurs cu participare națională de interpretare muzicală, atât din repertoriul național, cât și internațional dedicat soliștilor. Festivalul nostru și-a propus, încă de la înființarea în 2001 a Ansamblului Artistic de copii Andantino, să descopere copii talentați în interpretarea muzicală, să promoveze și să aprecieze interpreții la adevărata lor valoare, să dezvolte spiritul de competiție și corectitudine dintre copii și să combată discriminarea de orice fel dintre cei mici. Această ediție cuprinde trei genuri muzicale: muzică pop românească și internațională și etno-folclor.  Pe scenă au urcat copii de la 5 la 22 de ani, copii frumoși și talentați din Tr. Severin, Harghita, Cluj, Neamț și chiar din Buftea și din restul județului Ilfov.”