Chitilenii au petrecut în acest sfârșit de săptămână, cu mic și cu mare, pe stadionul din localitate, la ”Zilele orașului”, artiștii invitați să întrețină atmosfera reușind acest lucru cu brio!
Articol apărut în nr. 367 al Jurnalului de Ilfov, ediția print
Petrecerea a debutat sâmbătă, timid, Adela Ștefan, elevă în clasa a X-a la Liceul ”Gheorghe Lazăr”, din Capitală și voluntar al Fundației Pro Chitila invitându-l pe scenă pe Dreamer, un adolescent de 16 ani, aflat la începutul carieriei. Încet-încet, tribunele stadionului au început să se umple, iar în spațiul amenajat pentru public, pe gazon, fetele au început agitația. Nu de alta, dar pe scenă au urcat cu mare chef de petrecere – Dorian Popa, dar și cele mai bronzate și ”lucrate” la sală dansatoare – Bianca și Bianca. Show-ul a început cu urările de ”La mulți ani!” pentru chitileni, apoi un intro din piese foarte cunoscute din repertoriul internațional. Nebunia s-a dezlănțuit pe versurile melodiei ”Fanele”. Dorian Popa a coborât de pe scenă în public și a făcut o invitație la cântat cea mai ”crazy” piesă a sa, compusă după participarea, în junglă, la emisiunea ”Sunt celebru, scoate-mă de aici”, unde a ajuns în finală alături de Ruby și de ”Moartea din Carpați”, Cătălin Moroșanu. ”Lasă-mi cucu-n pace” a amuzat și antrenat publicul și, în aceeași măsură, l-a pregătit pentru următoarea piesă ”Bună, ce mai zici?”, evident, adaptată pentru Chitila…”Chitila, ce mai zici?”
Momentul incendiar a fost când Dorian Popa și-a aruncat maioul și a lăsat la vedere un pachet de mușchi bine bronzați. Acompaniat, din nou, de melodia ale cărei versuri povestesc experiența unui artist care este asaltat de fanele înnebunite, Dorian Popa ”și-a împachetat talentul” și le-a dezvăluit chitilenilor că fuge, cu 600 km/h, spre Bran, pentru un alt concert. Evident, nu a scăpat fără multe, multe fotografii alături de public și fără îmbrățisările fanelor!!!
Adela Ștefan a invitat în scenă trupa DN7, o trupă de adolescenți chitileni, care a demostrat publicului că rock-ul se poate cânta… BINE, la orice vârstă! După ei, au urmat cei patru artiști de la ”Trupa Zero” (Papu, Vlad, Laur și Alex, trupă care s-a făcut remarcată de-a lungul timpului în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță, la ProTV). Ei și-au început reprezentația cu ”Dragoste amară”, dar nu au lipsit nici piese din repertoriu internațional, și nici piesele trupei – mai vechi sau de pe albume recente. Laur a povestit publicului cum s-a ales denumirea de ”Trupa Zero”, amuzându-se de propria chelie, dar și de lipsa podoabei capilare și în cazul colegilor săi Papu și Vlad. ”Doar Alex, toboșarul, se poate mândri cu părul său, dar, el stă în spate (acolo unde se pun tobele), așa că nu-l invidiem deloc”, a explicat, plin de voie bună, Laur, care a adăugat că, nu e exclusă posibilitatea ca Alex să poarte, de fapt… perucă!
S-a lăsat seara, spațiul destinat publicului s-a umplut, în jurul stadionului au apărut comercianții cu jucării luminoase, s-au aprins grătarele, reflectoarele, iar pe scenă au urcat Lora și dansatoarele ei. O oră, în care fiecare piesă a fost fredonată vers cu vers de tinerii din public, iar cei mai în vârstă nu s-au lăsat mai prejos când au auzit ”Constantine/Constantine”, ”Șaraiman și Șaraiman” sau ”Bordeiaș, bordei, bordei”.
Seara s-a terminat cu un spectaculos foc de artificii și cu promisiunea că, ziua de duminică va fi la fel de plină de voie bună.
Vremea a ținut cu voia bună!
Duminică, în jurul orei 18.00, adia un vânt ușor și părea că o să plouă. Însă chitilenii nu au rămas în case, ci au venit să se serbeze, așa cum au făcut-o și sâmbătă, de data aceasta în număr și mai mare. Ionică Moroșanu, în dublă calitate – de prezentator și de cântăreț – i-a invitat, pentru început, pe scenă, pe cei din Ansamblul ”Dorulețul”, din localitate, coordonați, de această dată, de Georgiana Nae. După interpretarea câtorva piese extrem de cunoscute, la microfon a venit rândul Tinei Militaru, artist de 30 de ani în slujba cântecului românesc. Atmosfera a început să se încingă, iar chitilenii s-au pornit a dănțui sârbe și hore. La finalul reprezentației sale, artista l-a introdus pe scenă pe Ionică Moroșanu, cel care a reușit să facă un show pe cinste, mai ales după ce a coborât în public, unde a dansat și cântat alături de spectatori. ”Cine a pus cârciuma-n drum?” sau piesa mai nouă – ”Arde-l-ar focul de pat” au avut mare priză la public. De fapt, miza artistului, așa cum spunea chiar el, a fost aceea de a-i antrena bine pe chitileni pentru ceea ce avea să urmeze, și anume…Mioara Velicu. O voce de o forță impresionantă care a răsunat în toată Chitila, de cele mai multe ori cântând liber, fără acompaniament sau negativ. La ”65 de ani plus 7 de acasă”, Mioara Velicu a impresionat publicul de toate vârstele și a reușit chiar să-l facă pe primarul orașului, Emilian Oprea, să intre în horă și să joace, alături de chitilenii săi. În pauzele dintre melodii, Mioara Velicu a spus bancuri, mai mult sau mai puțin cu perdea, spre amuzamentul tuturor celor prezenți. Le-a vorbit despre fiica sa, de 49 de ani și nepoata de 27, și a cântat despre cum ”Nimeni n-ar putea să spună/ Din viață cât a rămas/ Dar eu cât mai am putere/ Nu mă las și nu mă las!”. ”Miorița”, cântată ”a capella”, a emoționat într-o mare măsură publicul. La fel ca și Moroșanu, ultimele două piese au fost interpretate în mijlocul oamenilor, care s-au amuzat de adaptarea făcută de artistă melodiei ”Trandafir de la Moldova”. Mioara Velicu a încheiat cântând ”Trandafir de la Chitila/ Domn primar să îmi dea vila….”, iar Emilian Oprea “s-a conformat”, conducând-o pe artistă spre ieșirea de pe scenă, pentru ”discuții”.
La ora 20.30, cei care au urcat ultimii pe scenă au fost Marius și Andreea, componenții trupei Datina, alături de cele două dansatoare ale lor. Muzica etno a fost bine primită, iar vremea a ținut cu cei din Chitila, ploaia pornindu-se abia la finalul petrecerii de pe stadion.