La Buftea, s-au dat zeci de diplome, medalii și cupe pentru sportivii ambițioși

La finele săptămânii trecute, în sala de sport a Liceului Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu”, din Buftea, s-a desfășurat o nouă ediție a Cupei României la Karate-Do, sub egida Ministerului Educației Naționale.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 448

Ediția de anul acesta a Cupei României la Karate-Do, ediția a X-a, a fost organizată impecabil, ca de obicei, de Palatul Copiilor și Elevilor Ilfov, din Buftea, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Județean Ilfov, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov şi Primăria oraşului Buftea, grație doamnei profesor Diana Dicianu, directorul Palatului Național al Copiilor și Elevilor Ilfov și profesorului antrenor Stan Mîndroasa, profesorul de arte marțiale de la Palatul Copiilor și Elevilor Ilfov.

Sportivi de toate vârstele

La competiţia ce a avut loc sâmbătă, 13 aprilie, la Buftea, s-au înscris 7 cluburi, însemnând aproape 200 de tineri sportivi din județele Dâmbovița, Călărași, Brașov, București și, bineînțeles, din județul Ilfov, reprezentând palatele și cluburi ale copiilor din România, cât și alte cluburi sportive partenere.

Ca de fiecare dată, tinerii sportivi cu vârste pornind de la doar câțiva anișori, până la majorat, s-au întrecut pentru toate nivelurile valorice și grupele de vârstă înscrise în concurs, iar la final au fost recompensați cu diplome, medalii și trofee. Practic, după câteva ore de concentrare maximă și emoții, niciun participant nu a plecat acasă cu mâna goală, fiind acordate diplome tuturor sportivilor pentru rezultatele obținute, dar și pentru meritele și comportamentul ce fac cinste spiritului artelor marțiale.

Județul Ilfov, reprezentat de copiii din Buftea și Măgurele

Prof. Diana Dicianu ne-a declarat: ”Asistăm la o competiție de Kihon și Kata, acest concurs regional regăsindu-se în calendarul activităților extra­școlare ale Ministerului Educației Naționale. Mulțumim pentru ajutor Primăriei orașului Buftea, reprezentată de primarul Gheorghe Pistol, doamnei inspector general Florentina Costea, de la IȘJ Ilfov, cât și gazdei, Liceul ”Dumitru Dumitrescu”, reprezentat de directorul său, prof. Eliza Constantin. Din județul nostru, la competiție participă copiii din Buftea și din Măgurele, tinerii sportivi fiind deja cunoscuți pentru implicarea și dragostea pentru acest sport”.

Pregătiri pentru campionatul european din Ungaria

Profesorul Stan Mîndroasa ne-a declarat, la rândul său: ”Copiii s-au prezentat bine la Cupa României la Karate Do. Din Măgurele și Buftea, de la Palatul Copiilor Ilfov, au participat aproximativ 60 de copii, de toate vârstele. Ilfovul este pe primul loc, cu cele mai multe puncte, pentru că are cei mai mulți sportivi și cele mai multe diplome și medalii la această competiție. Sportivii noștri sunt foarte buni și au obținut foarte multe locuri I. Această competiție este pentru Palatul Copiilor din Ilfov o testare, o evaluare pentru Campionatul european Goju Kai, care va avea loc în Ungaria, pe 14 iulie, unde vom participa cu 9 copii. Începând de săptămâna viitoare, vom ști exact ce ne mai lipsește. Încercăm să facem un alt program de antrenament, în urma acestor rezultate, pentru că acum știu exact unde mă situez cu copiii”.

Sport important în dezvoltarea copilului

”A construi o personalitate începe cu capacitatea lui de a lupta. Sportul acesta, care pare agresiv, este  important în dezvoltarea copilului, ca să stea pe propriile lui picioare. Dar după ce un om a învățat să lupte, să se apere, forța nu mai trebuie folosită. Și concluzia: fiecare om demn trebuie să aibă o sabie simbolică care să stea simbolic în teacă”, a punctat Alexandru Vaida, viceprimarul orașului Buftea.