@ Trei zile de recreere, muzică, și voie bună și bucate alese,  pe platoul din fața Casei de Cultură “Mihai Eminescu”, din Bragadiru

Locuitorii orașului Bragadiru s-au distrat din nou pe cinste, în cele trei zile de petrecere ale Festivalului Toamnei, a IX-a ediție, organizat la sfârșitul săptămânii trecute, cu prilejul aniversării Zilelelor Orașului, de Primăria și Consiliul Local Bragadiru.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 474

A fost un week-end plin de activități și momente recreative, concerte pentru întreaga familie, organizate pe platoul Casei de Cultură ”Mihai Eminescu”, din localitate. Peisajul de sărbătoare, decorat de toamnă, cu frunze arămii, dovleci, struguri și nuci a cuprins și o paletă gastronomică diversificată cu specialități delicioase – sarmale, fasole sau varză cu afumătură, bulz, carne de tot felul, mici, cârnați, dar și chipsuri pe băţ, din cartofi naturali, wafe cu tot soiul de umpluturi dulci, plăcinte cu sau fără umplutură şi topping. Evident, nu au lipsit vata pe băţ, acadelele rotunde uriaşe, turta dulce, ciocolata artizanală sau batoanele din seminţe, fructe confiate şi/sau nuci. Cei pasionați de handmade au avut de unde alege obiecte tradiționale sau moderne, precum ii și covoare au bijuterii lucrate manual cu multă migală.

Cei însetați au găsit la tarabe sucuri, bere, vin de struguri, gutuie sau rodie sau apă rece.

Voia bună pentru cei mici a fost asigurată în cel mai mare și frumos parc de distracții. ­S-au adus special pentru ei trenulețe, castele și tobogane gonflabile sau carusele.

Programul artistic, organizat la minut de Nelu Tănase, tatăl artistelor Denisa și Raluca Tănase-Bambi (cea din urmă fiind și prezentatorul acestei ediții a Festivalului de la Bragadiru) – a debutat sâmbătă la prânz, cu îndrăgiţii artişti şi interpreţi de muzică populară: Elena Tofan, Ion Ioniţă, Ionuţ Sidău, Constantin Enceanu, Florin Vasilică. Iar publicul nu a fost deloc greu de convins să danseze și să se simtă bine!

Actrița Diana Radu Stan a făcut legătura cu partea de spectacol de muzică ușoară prin câteva cuplete muzicale, în debut fiind interpretat cel intitulat ”Trăiește astăzi în demo­crație”. Pe scenă au urcat apoi, Gina Pop, Matteo, Randi, iar finalul serii le-a aparținut lui ­Assu & Bobby.

La Casa de cultură, supărarea a rămas… în hol!

Dumincă, de la ora 15.00, pe scena Casei de Cultură ”Mihai Eminescu” a fost prezentat spectacolul Teatrului de Revista Constantin Tănase – “Lasă supărarea-n hol!” A fost un spectacol complex, cu o distrubiție impresionantă, cu artiști îndrăgiți – Alexandru Arșinel, Vasile Muraru. Vali Fătu, Liliana Mocanu, Nae Alexandru, Cristian Simion, Diana Radu Stan, 10 intrerpreți, 20 de balerini. Finalul musical al spectacolului și totodată al Festivalului Toameni d ela Bragadiru a aparținut lui Adrian Enache, care a cântat și antrenat la dans publicul.

Diana Radu Stan ne-a dezvăluit câteva dintre surprizele acestor luni de final de an, în materie de evenimente culturale ce vor avea loc la Bragadiru, și ne-a povestit despre o microstagiune de teatru pentru copii și adulți, dar și despre concerte muzicale. Spre exemplu, din noiembrie se dorește organizarea a 1-2 spectacole/lunar pe scena Casei de Cultură ”Mihai Eminescu”, pe 1 decembrie, un spectacol dedicat Zilei Naționale a României, pe 7 decembrie, un prim spectacol clasic care va aduce în fața publicului 10 tenori (numele lor nu au fost dezvăluite încă) și orchestră simfonică, iar pe 20 decembrie, un eveniment mult așteptat de către cei mici, împărțirea darurilor aduse de către Moș Crăciun.

De asemenea, tot în incinta Casei de Cultură, vor fi organizate pentru copii, din luna noiembrie 2019, în fiecare week-end, cercuri de canto, teatru, arta spectacolului, artă fotografică, arteliere meșteșugărești.