Primăria comunei și Consiliul Local Balotești au organizat petrecerea copiilor, iar cei mici s-au distrat indiferent de capriciile vremii

◉ Artiști mici, dar deja consacrați

◉ Culoare, dans, melodii îndrăgite

◉ Ploaia nu a oprit petrecerea

Petrecere mare, în avans, de Ziua copilului, la Balotești. Când? Sâmbătă, 28 mai, de la ora 16.00. Unde? În curtea Școlii Nr. 1 din localitate. În invitația lansată de Primăria și Consiliul Local Balotești s-au anunțat formația Sunetul Muzicii și, pentru prima dată în localitatea ilfoveană, Gașca Zurli.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 602, ediția print

Evenimentul a început când afară soarele dogorea ca într-o zi de vară. Sub copertinele amenajate pentru atelierele de pictat, face-paiting și modelare de baloane colorate a fost cel mai aglomerat. Sau la cozile formate la vată de zahăr și turtă dulce, înghețată, sucuri reci, acadele uriașe, prajituri, hotdogs sau cartofi prăjți. Primarul localității, Cristian Pretorian, și angajați ai Primăriei Balotești ­s-au asigurat permanent că evenimentul se derulează în cele mai bune condiții, iar invitații și publicul sunt încântați, în aceeași măsură. Minnie, Mickey și Superman au avut acceași grijă: ca toată lumea să fie fericită, iar ei să iasă cât mai bine în pozele cu cei mici!

Artiști mici, dar deja consacrați

Pe scenă au urcat, în debutul evenimentului, copiii corului Sunetul Muzicii, coordonat de prof. de canto Cristina Manoliu Săvulescu. Corul reunește copii din Balotești și Corbeanca și este renumit pentru că realizează an de an recitalul de deschidere a Festivalului ”Mamaia copiilor”. Artiștii au schimbat mai multe ținute și s-au prezentat publicului cu seriozitate, ca niște profesioniști. Surorile Dinu – Sophia și Anne Maria – care au participat la cea mai recentă ediție a emisiunii ”Românii au talent” au susținut un microrecital extrem de apreciat. Însă toți copiii din cor sunt foarte talentați și fiecare dintre ei a smuls aplauzele publicului, din ce mai numeros în curtea școlii.

Culoare, dans, melodii îndrăgite

Vremea s-a schimbat și amenințarea ploii iminente a schimbat programul, din mers. Așa că, mult așteptatul show al Găștii Zurli a început mai devreme, cu permisiunea celor din corul de copii, care au promis reluarea prestației lor, după încheierea momentului artistic al Găștii Zurli. Care s-a aflat pentru prima dată, în 16 ani de la înfințare, în Balotești. Iar când cei din public au fost întrebați câți dintre ei văd pentru prima dată un spectacol ­live al trupei, majoritatea a fost covârșitoare. Așadar, a fost o emoție mare – și ­de-o parte și de alta a scenei. Au fost cântece interpretate cuvânt cu cuvânt de toți copiii prezenți, a fost multă culoare – specific Găștii Zurli, baloane, confeti, au fost fetița Zurli, Mulțumesc, Truli, Lulu, Vrăjimăturica, Zebra Toni, Tașa și Tașu sau Buldubuc, iar doamna prezentatoare (Mirela Retegan) a coborât în public și a bătut din palme, a dansat și a sărit, cot la cot cu copiii.

Ploaia nu a oprit petrecerea

Ploaia măruntă s-a transformat într-una serioasă, însă publicul nu s-a lăsat și a fost la fel de efervescent, de sub umbrele deschise. Iar pe scenă a continuat spectacolul, concluzia artiștilor fiind aceea că ”ploaie, soare, vânt, nu contează! Noi ne distram tare, tare orice vreme ar fi. Nimic nu ne strică pofta de viața și dorința de a dansa și cânta alături de voi! Balotești, astăzi, am fost pentru prima dată aici, la voi acasă, însă nu vă vom uita niciodată! Rămâneți în inimile noastre!”, a transmis Mirela Retegan, fondatoarea proiectului de succes Gașca Zurli.

Așadar, a fost o petrecere pe cinste, care a mers la suflet celor mici, dar și celor mai mari, care aveau mare nevoie să se simtă bine, în comunitate, după doi ani de restricții.