Vineri, pe 3 iunie, copiii din comuna Gruiu au avut parte de o zi cu adevărat specială, în care inocenţa, bucuria şi distracţia s-au împletit armonios. Ore bune, surprizele minunate pregătite de Primăria Gruiu  şi Consiliul Judeţean Ilfov s-au ţinut lanţ şi i-au condus pe micuţi într-o lume minunată, plină de culoare şi voie bună, prilejuită de celebrarea zilei Internaţionale a Copilului.

Din dragoste pentru copiii din comuna Gruiu, primarul Ion Samoilă, cu sprijinul Consiliului Judeţean Ilfov, a transformat Piaţa Centrală a localităţii, într-un veritabil tărâm al distracţiei. Muzică, dansuri şi foarte multe surprize pregătite de edil şi de Consiliul Judeţean Ilfov (CJI), prin Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov, au condus copiii în universul fermecat, încă de la începutul aniversării. Până spre seară, singura regulă a zilei a fost distracţia. Copii de toate vârstele au cântat, au dansat pe ritmuri pline de antren, s-au amuzat şi s-au jucat în voie. Actorul Nae Alexandru, de la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, din Bucureşti, cel mai haios animator, şi-a intrat atât de bine în rol încât a stârnit hohote de râs şi i-a antrenat pe copii în jocuri şi dansuri, menite să lase în urma lor bucuria unor amintiri de neuitat. Pasionaţii de pictură sau alte activităţi creative şi recreative au avut la dispoziţie diferite ateliere. Şi deliciile dulci au fost la discreţie, pentru toate gusturile.
O zi magică şi multe amintiri de neuitat
Gaşca Coloricii (grup de teatru şi muzică format din personaje de desene animate pentru copii) le-a pus micuţilor la dispoziţie ateliere de creaţie, magie, paradă şi concurs de dans într-un decor de poveste. Cu un program artistic variat şi antrenant, Grupul Muzicuţele din Berceni, Emaa şi Taraful Stejarii Ilfoveni le-au făcut sărbătoriţilor o aniversare cum alta nu-i. “Dragi copii, mă bucur foarte mult că aţi venit în număr atât de mare la petrecerea pe care o organizăm pentru voi, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului. Sper din tot sufletul să vă simţiţi bine pe parcursul întregii zile, iar la final, să ştiţi că veţi pleca acasă şi cu un mic cadou din partea mea pentru că am pregătit şi câte un dar pentru fiecare. Îi mulţumim Consiliului Judeţean Ilfov, în special domnului preşedinte Thuma Hubert, care nu ne-a uitat nici de data aceasta şi ne-a susţinut, aşa cum face mereu! Deşi nu a putut fi astăzi aici, dumnealui ne-a transmis un mesaj frumos, de sărbătoare. Le mulţumesc domnului Vincenţiu Voicu, vicepreşedintele CJI şi Alexandrinei Niţă, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov, care sunt alături de noi, ca întotdeauna! Iar, vouă, copii, vă adresez gânduri frumoase. La mulţi ani, copii! Vă pup, vă iubesc şi vă doresc să întâlniţi oameni frumoşi şi să aveţi o viaţă plină de realizări!”, le-a spus primarul Ion Samoilă, copiilor comunei Gruiu, de ziua lor.
La mulţi ani, copii!
Sărbătoriţii au primit felicitări şi alese urări de bine şi din partea CJI. “Vă mulţumesc foarte mult, micuţilor, că sunteţi aici! Vă urez la mulţi ani, să fiţi sănătoşi, să învăţaţi bine, să-i ascultaţi pe părinţi şi nu ezitaţi să vă jucaţi în aer liber. Vă îmbrăţişez cu drag şi vă urez, încă o dată, la mulţi ani de Ziua Internaţională a Copilului”, le-a spus copiilor, Alexandrina Niţă, directorul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov din cadrul CJI.