OTOPENI. A XI-a ediţia a “Cupei Liceelor, la fotbal de sală”
Sportul rege nu-şi dezminte renumele. Campionatele de fotbal ale lumii adună miliarde de spectatori. Pe de altă parte, oriunde s-ar desfăşura, participarea jucătorilor este uriaşă, în competiţii de toate calibrele. Asta, indiferent de continente, ţări sau regiuni ale globului. În viaţă, drumul prin sport e mult mai bun. Pentru fiecare. Spiritul lui modifică destine, modelează caractere şi aptitudini. Prin el, efectele educaţiei sunt esenţiale, în anii copilăriei şi ai adolescenţei. Iar în Ilfov, toate acestea au devenit o tradiţie specială și prețuită.
Excepţională şi extrem de disputată, ediţia a XI-a a “Cupei Liceelor, la fotbal de sală” a avut loc vineri şi sâmbătă, pe 21-22 noiembrie, în Sala de sport a oraşului Otopeni. Au participat peste 150 de elevi şi cadre didactice, din 10 licee ale Ilfovului. Organizator? Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a judeţului (DJSTI), cu sprijinul primăriei oraşului gazdă.
Pregătire şi organizare remarcabile
Eforturile constante în timp ale profesorilor de specialitate – cei care au pregătit echipele pentru performanţe – au fost deosebite. Ele au dat nivelul impetuos al disputării meciurilor, spectaculozitatea, fair play-ul şi succesul rezultatelor finale.
Pe de altă parte, cel care a dus greul organizării competiției, în toate detaliile, a fost DJST Ilfov, prin Constantin Fînaru, consilier al Departamentului sport, din cadrul Direcției. De la munca de redactare minuţioasă, de secretariat a ediţiei, până la procurarea şi scrierea diplomelor, a tuturor premiilor oferite celor de pe podium şi participanţilor. Arbitrajul corectitudinii meciurilor a fost asigurat de Roberto Gunciu şi Constantin Marcu. Horia Ion, directorul DJSTI a fost şi el prezent în ziua disputării finalelor.
Opinii, la cald
Constantin Fînaru: «Suntem foarte bucuroşi că am putut organiza acest eveniment important, de succes. Întreţinem astfel tradiţia desfăşurării lui, ajuns acum la cea de-a XI-a ediție. „Cupa Liceelor din Ilfov, la fotbal de sală“ nu e numai o competiţie sportivă ci şi un mijloc extrem de util, al procesului educaţional de formare a elevilor. Ne-am străduit mult pentru asta. La următoarea ediţie, sigur, vom fi şi mai bine pregătiți. Și poate, cu un buget mai mare. Vom fi întotdeauna deschişi pentru astfel de confruntări fotbalistice”.
Cornel Rotaru – prof. de sport la Liceul teoretic “Mihail Kogălniceanu”, din Snagov: «Suntem campioni, pentru al doilea an. Ne-am disputat finala tot cu Măgurele, la fel ca în ediția trecută. Acum “am recidivat”, ha,ha! Mă bucur foarte mult pentru câștigarea locului I. Copiii sunt talentaţi şi cu mare pasiune pentru fotbal. E meritul lor și al căpitanul echipei, Florin Nemeş“».
Cristian Neacşu – prof. de educaţie fizică şi sport, antrenorul echipei de pe locul II – Liceul “Horia Hulubei”, din Măgurele: „Ne-am calificat în finala mare, pentru câștigarea cupei. Am făcut tot ce am putut să învingem. Am luptat mult. Scorul a fost strâns. Din păcate, rivalii noștri au înscris mai multe goluri. Dar, așa e în sport, nu numai în fotbal. Iar revanșa meciurilor viitoare va fi mult mai aprigă“.
Horia Ion: “Vă felicit pe toţi, pentru participare, performanţe și ambiţie. Mulțumiri profesorilor, pentru devotament. La fel și administraţiei locale din Otopeni, primăriei şi Liceului “Ioan Petruş”, pentru că ne-au pus la dispoziţie această sală de sport. Ediţia din acest an a adus un plus de valoare tehnică a meciurilor. Asta denotă seriozitate, implicare şi mai mult profesionalism – puse în joc.
Am avut un buget mai auster decât în edițiile trecute. Premiile voastre sunt: diplome, medalii, cupe, mingi de competiţie.
Vă dorim succes tuturor la şcoală şi mai departe, în tot ce veţi face bun, de aici înainte”.
Participanţi și aspiranţi la gloria campionilor
Iată lista liceelor teoretice, cu program sportiv sau tehnologice, participnte la competiţie: “Mihail Kogălniceanu” – Snagov, “Cezar Nicolau” – Brănești, “Alexandru Rosetti” – Vidra, “Ioan Petruș” – Otopeni, “Horia Hulubei” – Măgurele, Liceul Sportiv – Clinceni, “Pamfil Șeicaru” – Ciorogârla, Liceul Teoretic – Periș, “Vintilă Brătianu” – Dragomirești și “Doamna Chiajna” – din Chiajna.
Câștigătorii competiției
Loc I Liceul „Mihail Kogălniceanu“ Snagov (prof. Cornel Rotaru)
Loc II Liceul „Horia Hulubei“ Măgurele (prof. Cristian Neacșu)
Loc III Liceul „Horia Hulubei“ Măgurele (prof. Cristian Neacșu)
Loc IVLiceul cu program sportiv Clinceni (prof. Stancu Ciubăr)
„Cel mai tehic jucător“Alexandru Petre Clinceni
„Cel mai bun portar“ Valentin Tufan Măgurele
„Golgheterul ediției“ Alexandru Țilică Snagov