Artişti consacraţi au încântat sufletele locuitorilor din comuna Grădiștea, luni,  în a doua zi de Rusalii. Toate acestea pentru că în această zi sfântă a fost organizată Ziua comunei Grădiștea, iar localnicii și-au putut vedea artiştii îndrăgiţi precum Irina Loghin, Ionuț  și Doinița Dolănescu, Julia Jianu sau trupa Talisman. Invitații au avut parte de numeroase surprize frumoase pe parcursul programului, iar seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 456

De Rusalii, locuitorii din Grădiștea și-au sărbătorit comuna la un adevărat festival, ajuns la cea de-a șaptea ediție. Lume câtă frunză și iarbă, pe terenul amenajat special între Biserica nouă, sediul nou al Primăriei și sediul vechi al instituției.

Profitând de ziua liberă oferită de Rusalii, localnicii din Grădiștea au petrecut până seara târziu, luni, 17 iunie, la evenimentul organizat în cinstea lor de Consiliul Local și primăria comunei, gazdă primitoare fiind ca de fiecare dată primarul Mihail Toma, care a fost permanent în mijlocul cetățenilor și a avut alături  colegi din județ, consilieri locali și județeni, reprezentanți ai instituțiilor județene.  Reușita acestei petreceri s-a bazat pe efortul deosebit al Consiliului Local și Primăriei Grădiștea, la care se adaugă sprijinul oferit de Jandarmerie, Poliția din Ilfov și de serviciul de Ambulanță.

Organizare perfectă

Ca în fiecare an, organizarea a fost perfectă spre bucuria invitaților care au dansat, au cântat și au aplaudat din toată inima artiști renumiți și îndrăgiți, sosiți special în comună pentru o sărbătoare atât de frumoasă cum se întâmplă în fiecare an la Grădiștea.  ­Mici și fripturi la grătar, sucuri și bere, vată de zahăr și popcorn, gogoși, Kürtos Kolacs au încântat papilele gustative ale petrecăreților, iar pentru cei mici, parcul de distracții a fost atracția principală. Copiii nu mai conteneau să se dea pe trambulină, tobogane gonflabile, în trenuleț sau în carusel, ori negociau la sânge cu părinții achizițiile de jucării.

Ziua comunei Grădiștea  a început după slujba de Liturghie, fiind deschisă cu un program artistic susținut  de elevii Școlii gimnaziale din Grădiștea și de preșcolarii Grădiniței nr. 1.

Muzică pentru toate preferințele

După modelul celorlalți ani, pe scenă au urmat apoi artiști renumiți și îndrăgiți, voci de excepție, atât din zona muzicii populare, precum taraful Cornel Oprea, Claudia Ghițulescu, Irina Loghin, Doinița și Ionuț Dolănescu, cât și muzică dance cu Julia Jianul & Trupa Sexy, Sylvia by DJ Rinno, Alin Oprea și formația Talisman, cu pop-rock pentru toată lumea dornică de petrecere și voie bună.  Alin Oprea a îndeplinit și rolul de prezentator, fiind și organizator al spectacolului din punct de vedere artistic. Chiar dacă nu au fost anunțați în program, pe scenă au mai urcat Aurel Moga, dar și trupa Cristal din Slobozia.

”Ne simțim la Grădiștea ca în vacanță”

”Cu formația Talisman suntem pentru a treia oară la Grădiștea, cu un recital important în această seară, pentru că noi împlinim 25 de ani de existență în acest an. Este un spectacol aniversar care va aduce în fața publicului toate hiturile noastre. Întotdeauna este o bucurie să venim aici, din mai multe puncte de vedere, în primul rând domnul primar, care este întotdeauna o gazdă extraordinară, oamenii din Grădiștea și din împrejurimi care ne primesc de fiecare dată cu sufletul deschis, cu inimile calde. Și este un loc superb, un loc în care ai sentimentul că vii în vacanță. Este o senzație de liniște, de relaxare, sentimentul că ești undeva într-o stațiune. În afară de aceasta, sigur că, pe  partea de organizare, ne-am dat tot interesul să iasă lucrurile cât mai bine și l-am sprijinit pe domnul primar și pe cei din primărie să aducă artiștii pe care și i-au dorit și să acoperim și partea tehnică de sonorizare, lumini, scenă, artificii și alte elemente care sunt necesare desfășurării evenimentului”, ne-a declarat Alin Oprea.

Artiștii au primit cu drag invitația la spectacol

Ionuț Dolănescu, pe  scenă pentru prima oară la ziua comunei Grădiștea, alături de soția și partenera sa de scenă, Doinița, a venit însoțit și de cei trei copii ai săi, care s-au fotografiat cu Irina Loghin și au fost admirați de îndrăgita interpretă de muzică populară. ”Îi mulțumesc bunului meu prieten Alin Oprea de la Talisman pentru invitația pe care a făcut-o și, nu în ultimul rând, trebuie să îi mulțumesc domnului primar, primăriei Grădiștea pentru această sărbătoare frumoasă. Cred că oamenii au nevoie de puțină destindere, mai ales că astăzi  este o zi sfântă, e sărbătoare și ne bucurăm că suntem aici și ne putem bucura publicul cu cântecele noastre. Am inclus în recitalul meu de la Grădiștea câteva piese mai noi, dar și cântece mai vechi ale tatălui meu, regretatul Ion Dolănescu, cel care de altfel m-a urcat pe scenă de la vârsta de 9 ani. Probabil că a intuit cumva talentul meu și de aproape 40 de ani am avut o activitate neîntreruptă. Mi-am adus și copiii, fiind aproape, lângă București. Am zis să se bucure și ei de această sărbătoare câmpenească frumoasă, aici la Grădiștea, și cred că este o petrecere reușită.  Oamenii se simt bine și pentru asta suntem aici”, ­ne-a declarat artistul.

O altă mare artistă, a muzicii populare, Irina Loghin, ne-a declarat, la rândul său: ”De câte ori vin în această frumoasă comună, de fiecare dată sunt primită foarte frumos și simt  sufletul oamenilor, că doresc să le aduc mesajele mele. Și asta mă bucură cel mai mult și îi mulțumesc domnului primar pentru această frumoasă invitație de astăzi”. Artista ne-a spus că la Grădiștea s-a și distrat pe scenă:  ”Îi iubesc foarte mult pe cetățenii din Grădiștea. Să sperăm că putem să mai facem seri atât de frumoase ca aceasta, pentru că aceasta este  muzica sufletului românului”.

Julia Jianu, pentru a treia oară pe scena de la Grădiștea, ne-a spus plină de voie bună: ”De fiecare dată când venim aici o simțim ca pe o sărbătoare, pentru că este o locație de vis. Suntem în natură, într-o grădină superbă și ne simțim ca în vacanță, iar atmosfera ne place foarte mult. De fiecare dată venim cu mare drag. Eu aș vrea ca lumea să se distreze pe piesele mele pe care le cântam în vechile trupe Exotic și Sexy”. Artista a oferit publicului piese arhicunoscute precum ”Un sărut și doar atât”, ”E treaba mea”, ”Sexy și rea”, dar și mai multe piese de atmosferă și numai bune de încins o horă mare și veselă.

Evenimentul s-a terminat, ca de fiecare dată, cu un foc de artificii care a venit ca o încununare a tuturor momentelor frumoase ce s-au consumat de Rusalii, la Grădiștea.