Primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol, i-a oferit lui Alexandru Albulescu o „Diplomă de Excelență” pentru perfomanța de a fi obținut titlurile de Campion Absolut Master Games Classic Bodybuilding și  locul 1 Master Games Classic Bodybuilding 40-44 ani, la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 575, ediția print 

Campionul buftean a fost invitat, săptămâna trecută, la sediul Primăriei oraşului Buftea, în semn de mulțumire, pentru prestația pe care a avut-o la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, desfășurat în perioada 3-8 noiembrie la Santa Susana, în Spania. Alexandru Albulescu a obținut astfel cel mai înalt nivel posibil, ca amator, în acest sport: campion mondial categoria games clasic body building 40-44 ani și campion mondial absolut, aducând astfel României două medalii de aur. Asta în condiţiile în care în Spania au concurat peste 1.800 de sportivi!

O sală de sport în cinstea sa

”Meritul îi aparține în totalitate. Tot ce a însemnat costuri de pregătire competițională îi aparțin. Rezultatul lui Alexandru este nu numai pentru România un plus de valoare, dar vă dați seama ce înseamnă pentru orașul nostru, un mic orășel, la mai puțin de 15 km de București. În spiritul acestui rezultat, intenționăm să construim o sală de sport dedicată sportivului nostru, pentru că vrem ca tinerii din ziua de astăzi să îi urmeze evoluția și poate, de ce nu, să mai dăm și alți campioni mondiali. Îi încurajez pe  toți să facă sport și vreau să arătăm cu acest rezultat al lui Alexandru că se poate. Dacă ne dorim cu adevărat, se poate obține. Este foarte multă muncă depusă. Îl vedem pe Alexandru în fiecare zi la sala de sport, se antrenează pe teren, în fiecare secundă, în fiecare minut și vrem să îi fim alături în continuare. Dânsul are inclusiv statut de antrenor și poate pregăti mulți elevi în orașul nostru”, a declarat primarul Gheorghe Pistol. 

Sportivul consideră că la împlinirea vârstei de 40 de ani, prin titlul de campion mondial, a primit cel mai frumos cadou din viața lui și speră că anul viitor va reuși să obțină un nou titlu, mulțumind tuturor celor care au contribuit la reușita sa. 

Alexandru Albulescu este deținătorul a numeroase titluri în țară și în străinătate pentru Culturism și Fitness, ca sportiv amator. Sportul este o mare pasiune încă din copilărie, acesta fiind și motivul pentru care a urmat Facultatea de Educație Fizică și Sport, specializarea atletism. Secretul performanței sale este monitorizarea dietei și pregătirea fizică, susținute de foarte multă disciplină.