”A doua acțiune de ecologizare din cadrul campaniei „Curățăm România“ a făcut din Str. Biruinței din Popești-Leordeni, o stradă mai curată!”, a anunțat primarul Petre Iacob.
Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 600, ediția print
”În ciuda prognozei meteo nefavorabile, vremea s-a arătat în cele din urmă prietenoasă cu acțiunea noastră și peste 300 de saci de gunoaie au părăsit câmpurile din proximitatea străzii Biruinței!”, a precizat primarul orașului Popești-Leordeni, Petre Iacob, la finalul celei de-a doua acțiuni de ecologizare din cadrul campaniei ”Curățăm România”, care a avut loc sâmbătă, 14 mai. Edilul a precizat că aceste acțiuni de ecologizare vor fi repetate, respectând votul și clasamentul rezultat din sondajul creat, astfel încât următoarea acțiune a fost programată pentru cartierul „Danubiana”, pentru ziua de vineri, 27 mai, de la 13.00.
Primarul Petre Iacob a semnalat că, din păcate, deși a făcut apel pe rețelele de socializare pentru a mobiliza cetățenii să participe la acțiunile de ecologizare din oraș, aceștia nu au răspuns conform așteptărilor administrației.
”Nu sunt mulțumit de numărul celor care s-au prezentat la curățenie, totuși, din fericire, cei care au venit s-au dovedit a fi foarte harnici. Alături de voluntarii din oraș, au participat angajați ai firmei de salubritate Blue Planet, care totdeauna au răspuns pozitiv la chemările noastre, cât și angajați ai primăriei, care a asigurat și materialele necesare curățeniei, adică saci și mănuși. Vom organiza periodic acțiuni de curățenie și pe alte străzi, inclusiv în zonele unde nu s-a construit. Am insistat de această dată pe străzile unde sunt șantiere în derulare, pentru că în astfel de zone se face și foarte multă mizerie”, ne-a explicat primarul, adăugând că deși Primăria Popești-Leordeni impune constructorului, la eliberarea certificatului de urbanism, să aibă contract cu firma de salubritate, foarte mulți nu respectă această regulă.
Implicare permanentă pentru un oraș cât mai curat
Mai mult, se pare că încă este mult de lucru, pentru ca cetățnii să înțeleagă cât de important este să folosească tomberoanele pentru selectarea gunoiului. ”Sper că vom reuși, pentru că, față de anii precedenți, localitatea arată altfel, mult mai curată”, a spus edilul subliniind că se implică permanent în activitatea de curățenie, împreună cu autoritatea locală, Poliția Locală, Disciplina în construcții, viceprimarul și consilierii locali”, a spus primarul.
Reamintim că la prima acțiune de ecologizare organizată la Popești – Lordeni, pe 2 mai, după doar o zi de muncă, voluntarii au strâns 3 tone de deșeuri necontrolate.
”După cum știți, am răspuns pozitiv la inițiativa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, dând curs invitației Prefecturii Ilfov de a ne implica într-o primă acțiune de ecologizare la nivelul întregului județ. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați și să le transmitem rezultatul celor câtorva ore de acțiune coordonată”, a anunțat primarul orașului Popești-Leordeni, Petre Iacob, la finalul primei acțiuni de ecologizare, în cadrul căreia s-au strâns 1.700 kg sticlă, 980 kg plastic, 140 kg carton, 60 kg deșeu menajer, adică un total de 2.880 kg deșeuri necontrolate.
Edilul și-a manifestat dorința ca astfel de acțiuni să continue în zilele de weekend, având speranța că astfel va crește numărul de voluntari participanți.
Acțiunea de ecologizare desfășurată, pe 2 mai, în cadrul campaniei ”Curățăm România”, la Popești-Leordeni, a avut ca punct de plecare intrarea din complexul “Confort City” și a vizat igienizarea malului drept al râului Dâmbovița, între cartierul “Confort City” si “Trend Residence”. La acest program au fost prezente ONG-uri, voluntari, angajați ai Primăriei orașului Popești-Leordeni și angajați ai Prefecturii Ilfov.
Alin Todireanu, administrator public al orașului Popești-Leordeni, a subliniat că sunt binevenite acțiuni de acest fel și tocmai de aceea se fac demersuri pentru ca astfel de acțiuni să se repete, cât mai des, pentru că, din păcate, există încă foarte multă mizerie, în foarte multe zone.
Administrația din Popești-Leordeni își propune să organizeze campanii de curățenie în oraș o dată la două săptămâni sau poate chiar mai des, dacă există voluntari, bunăvoință și intenție, pentru că din partea administrației se asigură tot ceea ce este necesar, adică veste personalizate, saci, mănuși și apă pentru hidratare.