Aproape 600 de persoane au fost consultate în cadrul campaniei ”Ilfov, prin ochii tăi”, care s-a desfășurat în Afumați, cetățenii beneficiind astfel de consultații optometrice gratuite și de ochelari cu dioptrii, primiți gratuit.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 690, ediția print

Consiliul Județean Ilfov în colaborare cu Lensa și în parteneriat cu Primăria comunei Afumați, reprezentată de primarul Gabriel Dumănică, a desfășurat consultații optometrice gratuite pentru cetățenii din localitate, iar specialiștii au prescris ochelari cu dioptrii realizați gratuit pentru beneficiari.

”Campania a beneficiat de o foarte bună organizare, cu personal foarte bine pregătit, calificat, care a permis derularea campaniei timp de aproape trei săptămâni. Oameni de toate vârstele, care s-au încadrat în campanie, au fost mulțumiți de serviciile oferite, urmând ca sute de perechi de ochelari să ajungă în Afumați, în circa o lună, pentru a avea astfel o calitate a vieții mai bună. Acest lucru era foarte necesar și mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă campania, adică președintelui CJI, Thuma Hubert, companiei Lensa, voluntarilor primăriei și tuturor afumățenilor care au participat în număr atât de mare la campanie”, a declarat primarul comunei Afumați, Gabriel Dumănică.

La Afumați, au fost consultate aproape 600 de persoane, fiind prescrise 936 de perechi de ochelari cu dioptrii. Ochelarii vor fi gata în aproximativ patru săptămâni de la finalizarea campaniei. Doar 9 persoane nu au fost depistate cu tulburări de vedere, iar 5 dintre persoanele consultate au primit recomandare către medicul oftalmolog.

Datele centralizate la nivelul întregului județ indică faptul că datorită derulării campaniei ”Ilfov, prin ochii tăi” au fost consultate 10.126 persoane, fiind prescrise 16.126 de perechi de ochelari.

Campania continuă

Reamintim că proiectul ”Ilfov, prin ochii tăi” este unic la nivel național și presupune deplasarea unei echipe mobile formată dintr-un optometrist, un optician și aparatură de optică medicală necesară efectuării consultațiilor, în fiecare localitate din Ilfov care semnează protocolul de cooperare cu celelalte părți implicate. Pentru a putea fi înscriși în programul ”Ilfov, prin ochii tăi”, solicitanții trebuie să facă dovada apartenenței în categoria grupurilor vulnerabile prin documente care le certifică situația de fapt. Proiectul se adresează persoanelor vârstnice și persoanelor încadrate în categorii vulnerabile, cu vârsta de peste 18 ani, care locuiesc în Ilfov și au un venit de până la 2.500 de lei.