Connect-r

 

Vremea plină de capricii nu a reușit să dea peste cap planurile de sărbătoare ale comunei Mogoșoaia, astfel că Târgușorul Brâncovenilor a fost animat, timp de două zile, de o petrecere de neuitat pentru toate gusturile și vârstele.

Articol apărut în nr. 352 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

zilele comunei mogoșoaia

Zilele Comunei Mogoșoaia au însemnat, pe 20 și 21 mai, multă veselie și surprize atât pentru locuitorii comunei, cât și pentru bucureștenii obișnuiți să evadeze din Capitală, în această zonă minunată, la sfârșit de săptămână. Jurnalul de Ilfov a participat cu drag la cel mai important eveniment al anului pentru Mogoșoaia.

Un cadou consistent a fost dăruit comunității, dar și tuturor musafirilor sosiți în comună, în vizită neanunțată, așa cum se obișnuiește într-o zi onomastică, după cum s-a întâmplat duminică, de Sfinții Constantin și Elena.

Primăria comunei Mogoșoaia, în frunte cu primarul Paul Precup, împreună cu organizatorii evenimentului, cunoscuții și îndrăgiții interpreți de muzică populară Mariana și Mihai Călin au oferit toate ingredientele unei petreceri reușite.

Și mai mare a fost bucuria când, din vecini, a sosit un frumos și neașteptat dar ce a mers la sufletul tuturor spectatorilor, o surpriză a primarului orașului Buftea, Gheorghe Pistol.

„Bine ați venit în parcul central din Târgușorul Brâncovenilor, într-o mare zi de sărbătoare, cu festivalul târgului și al cântecului popular românesc, producători din toată țara cu produse tradițional românești!”, ne-a urat Mihai Călin.

Am degustat și noi, cot la cot cu petrecăreții, specialități de casă românești, aduse tocmai de la Satu Mare, fripturi la grătar, frigărui, mititei și tot felul de alte bunătăți de îți lăsau gura apă. Ne‐am îndulcit cu kurtoscolacs din zona Brașovului, dulciuri, prăjituri și înghețată, vată de zahăr, floricele de porumb cu tot felul de arome, scovergi ca la bunica, baclava sau gogoși.

Am găsit un adevărat târg cu produse de artizanat, ceramică de casă, blănițe, haine, bijuterii, jucării și multe alte atracții pentru copii. Special pentru cei mici, clownii au modelat din baloane tot felul de figurine simpatice.

Dar cea mai mare distracție a venit de pe scena unde, timp de două zile, au urcat peste 20 de artiști renumiți, care au încântat publicul cu muzică populară și ușoară.

Invitați au fost Mărioara Man Gheorghe, Gigi Stoica, Veronica Geamănu, Rodica Tudor, o tânără foarte talentată care a participat Xfactor, Taraful ”Balada” din Giurgiu, sub bagheta lui Paul Gheorghe, Norica Enache, solistă a Ansamblului Doina al Armatei, Daniel Trifu, Ion Ghițulescu.

În pauze, toată lumea a fost mobilizată, de patru ori, la dans, prin flash mob.

O frumoasă surpriză s-a consumat duminică pe scena din Parcul Mogoșoaia, care s-a umplut de 100 de dansatori ai ansamblului „Doina Ilfovului”, din Buftea, veniți să ureze locuitorilor comunei „La mulți ani!” Acesta a fost cadoul pe care primarul Gheorghe Pistol l-a oferit vecinilor săi cu mare drag. Mici, mijlocii și mari vedete, dar și mamele copiilor din Doina Ilfovului au dansat și au uimit cu talentul lor. În plus, micuța Alicia Grigore a interpretat „Șogorița” și „Bade pălărie nouă”.

Seara de sâmbătă s-a încheiat în stilul specific lui Mihai Mărgineanu, cunoscut pentru talentul, impovizația și umorul său special, iar duminică, petrecerea s-a terminat cu concertul susținut de Connect-r, pe pajiștea din fața scenei arhiplină, iar toată lumea a dansat pe piesele antrenante ale unui repertoriu din care evident, nu a lipsit mega hitul „Eu vara nu dorm”.